Η φυσιολογική πορεία της εδραίωσης του θηλασμού

Η φυσιολογική πορεία της εδραίωσης του θηλασμού

Ανησυχία μαμάδων για ανεπάρκεια γάλακτος

Το πρώτο διάστημα που οι θηλασμοί είναι συχνοί και ακατάστατοι, συχνά οι μητέρες ανησυχούν γιατί έχουν την αίσθηση ότι το γάλα τους δεν είναι αρκετό. Το μωρό τρώει πολλές φορές και νιώθουν το στήθος τους άδειο.


Στην πραγματικότητα το στήθος που αδειάζει επειδή το μωρό κάνει πολλά και συχνά γεύματα, γεμίζει γρήγορα και έτσι ευνοείται η αύξηση της παραγωγής. Αντίθετα, εάν δεν προσφέρουμε στο μωρό το άδειο στήθος – αλλά ίσως ένα μπουκάλι- το στήθος δε θα ξαναγεμίσει.

Διαβάστε επίσης: Ο θηλασμός και ο φαύλος κύκλος του μπιμπερό

Η παραγωγή του γάλακτος
είναι αποτέλεσμα της προσφοράς – ζήτησης.

Άδειο στήθος

Αύξηση παραγωγής γάλακτος

Εδραίωση θηλασμού

Γεμάτο στήθος

Επιβράδυνση παραγωγής γάλακτος

Καθυστέρηση εδραίωσης θηλασμού

Εφόσον το μωρό θηλάζει σωστά, έχει κανονικές κενώσεις και κερδίζει βάρος σύμφωνα με τη γνώμη του γιατρού σας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτή είναι η φυσιολογική πορεία της εδραίωσης του θηλασμού και διαρκεί 14-21 ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Η καθημερινότητα του θηλασμού τον πρώτο μήνα

Δημοσίευση: 7/3/18

ΠΗΓΗ: epilegothilasmo.gr

Μητρικός θηλασμός – Οδηγός για γονείς

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *