Μη ρωτάτε τη λεχώνα αν θέλει βοήθεια, προσφερθείτε!

Μη ρωτάτε τη λεχώνα αν θέλει βοήθεια, προσφερθείτε!

5 τρόποι για να βοηθήσετε μια λεχώνα

Αν η αδερφή σας ή η καλύτερή σας φίλη μόλις έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι, σίγουρα θα χρειάζεται βοήθεια. Γι’ αυτό μη ρωτάτε απλώς αν θέλει να τη βοηθήσετε σε κάτι, αλλά σκεφτείτε τι θα θέλατε εσείς στη θέση της και αναλάβετε δράση!


 1  Αφού μαγειρεύετε που μαγειρεύετε για εσάς, γιατί να μη βάλετε 1-2 μερίδες ακόμα για να τις πάτε στη φίλη σας που δεν προλαβαίνει να φτιάξει κάτι. Κι αν δεν είναι εφικτό για κάποιο λόγο, αγοράστε της κάτι απ’ έξω και πηγαίνετέ το σπίτι της.

 2  Όταν πάτε επίσκεψη σπίτι της, προθυμοποιηθείτε να μείνετε για λίγο με το μωρό για να κάνει ένα μπάνιο με την ησυχία της. Ακόμα κι αν αρνηθεί ευγενικά για οποιονδήποτε λόγο, σημασία έχει ότι θα έχετε κάνει μια υπέροχη πρόταση.

Διαβάστε επίσης: 6 τρόποι για να υποστηρίξετε μια μαμά που αγωνίζεται να θηλάσει

 3  Αν την πετύχετε να κάνει δουλειές στο σπίτι, δώστε της ένα χεράκι βοηθείας για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα. Και για να καμφθούν οι αντιρρήσεις της, προτείνετε να βάλετε πλυντήριο ή να τη βοηθήσετε στο σιδέρωμα που είναι εύκολες δουλειές.

 4  Πείτε στη φίλη σας να φτιάξει μια λίστα με ψώνια και να πεταχτείτε να της τα πάρετε, αφού έχετε χρόνο και ο σύντροφός της είναι στη δουλειά.

 5  Όσες από εσάς έχετε παιδί, άρα και σχετική εμπειρία από τη φροντίδα ενός νεογέννητου, ενδεχομένως θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη φίλη σας σε επίπεδο συμβουλών ή και εμπράκτως στο κομμάτι αυτό.

Δημοσίευση: 2/3/18

ΠΗΓΗ: mother.gr

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *