Πώς επιδρούν στις μέλλουσες μαμάδες οι εικόνες καλλίγραμμων εγκύων στα social

Πώς επιδρούν στις μέλλουσες μαμάδες οι εικόνες καλλίγραμμων εγκύων στα social

Η θλιβερή αλήθεια πίσω από τις σέξι εγκύους στο Instagram

Είναι από τα trends των τελευταίων ετών στο Instagram: celebrities και μοντέλα να φωτογραφίζονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, με τέλειες -κατά τα λοιπά- αναλογίες, αν εξαιρέσει κανείς τη φουσκωμένη κοιλίτσα.


Και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτές είναι μη ρεαλιστικές απεικονίσεις της εγκυμοσύνης και κυρίως του γυναικείου σώματος στην πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής του, μια στρατιά γυναικών μπαίνει στη διαδικασία όχι απλώς να πιστεύει αυτά τα πρότυπα, αλλά και να προσπαθεί να τα φτάσει.

Όμως, η αλήθεια πίσω από αυτό το άγχος τη συγκεκριμένη στιγμή, όπου την έγκυο θα έπρεπε να την ενδιαφέρει μόνο η δική της υγεία και του μωρού της, είναι μάλλον θλιβερή. Όπως αποκαλύπτει η θεραπεύτρια Maggie Baumann υπέφερε από ανορεξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ακριβώς για να μοιάσει σ’ αυτά τα πρότυπα… Και δεν είναι η μόνη.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, ένα 7% των εγκύων πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή κατά τη διάρκεια της κύησης, ενώ πλέον οι γυναικολόγοι συνιστούν αποχή από το Instagram, τουλάχιστον για 9 μήνες.


Διαβάστε επίσης: Pregorexia ή αλλιώς ανορεξία στην εγκυμοσύνη

Από την πλευρά της, η δρ. Katrin Tiidenberg πέρασε έναν χρόνο μελετώντας φωτογραφίες διάσημων και μη εγκύων στο Facebook και το Instagram, για να συνειδητοποιήσει ότι αυτού του είδους η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει τόσο κοινωνικό όσο και ταξικό αντίκτυπο.

“Όταν μια γυναίκα αντικρίζει αυτές τις μη ρεαλιστικές εικόνες και μετά τον εαυτό της, τείνει να θεωρεί ότι κάτι πάει λάθος με την ίδια, με την κοινωνική της τάξη και τον βαθμό πρόσβασης που μπορεί να έχει σε μία σειρά από ποιότητες ζωής”.

Όμως, δεν είναι έτσι, όλοι το ξέρουν αυτό, όπως και τις ανάγκες ενός σώματος που κυοφορεί. Και το ακόμη χειρότερο; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, γυναίκες που έχουν αυτού του είδους το άγχος για την εξωτερική τους εμφάνιση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, τείνουν να έχουν μικρότερου βαθμού συναισθηματικό δεσμό με το μωρό τους…

Δημοσίευση: 2/3/18

ΠΗΓΕΣ: sigmalive.com, lifo.gr

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *