Θηλασμός: Ξέρετε γιατί οι μαστοί της γυναίκας βρίσκονται στον θώρακά της;

Θηλασμός: Ξέρετε γιατί οι μαστοί της γυναίκας βρίσκονται στον θώρακά της;

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον άνθρωπο αλλά και σε άλλα ανθρωποειδή όπως οι γορίλες, οι μαστοί βρίσκονται στη περιοχή του θώρακα, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα ζώα όπου οι μαστοί βρίσκονται στη περιοχή της κοιλιάς.

Γνωρίζουμε σαφώς την αξία του μητρικού γάλακτος για ανάπτυξη του νεογέννητου. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι στον άνθρωπο αλλά και σε άλλα ανθρωποειδή όπως οι γορίλες, οι μαστοί βρίσκονται στη περιοχή του θώρακα, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα ζώα όπου οι μαστοί βρίσκονται στη περιοχή της κοιλιάς.

σε ανθρωποειδή όπως οι γορίλες, οι μαστοί βρίσκονται στη περιοχή του θώρακα

.

Η θηλάζουσα μητέρα αποδομεί το ίδιο της το σώμα για να θρέψει το βρέφος της. Η τροφή βέβαια που περιέχεται στο γάλα προέρχεται κυρίως από τη κοιλιά. Στο σώμα της γυναίκας, η άνοδος της τροφής από τη κοιλιά στο στήθος, λόγω της θέσης των μαστών, εξευγενίζει και καθαρίζει τη τροφή. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζώα όπου οι μαστοί βρίσκονται κυρίως στη κοιλιά.

Σύμφωνα με μια άλλη προσέγγιση, η κοιλιά είναι το κέντρο των κατώτερων συναισθημάτων, τα οποία βέβαια είναι σε θέση να μπορούν να αντιληφθούν και τα ζώα. Στον άνθρωπο όμως η τροφή ανεβαίνει από κάτω προς το πάνω, γίνεται ανώτερη, κεκαθαρμένη, και πορεύεται κοντά στο κέντρο του θυμοειδούς, των συναισθημάτων όπως λέμε, δηλαδή της καρδιάς…!

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *