Το ΓΝ Πρέβεζας αναγνωρίστηκε ως “Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο»

Το ΓΝ Πρέβεζας αναγνωρίστηκε ως “Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο»

Το ΓΝ Πρέβεζας, είναι το πρώτο περιφερειακό δημόσιο Νοσοκομείο της χώρας που αναγνωρίζεται ως «Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο» (Baby Friendly Hospital), μετά από την επιτυχή αξιολόγησή του και τη θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού.

Για τα επόμενα 3 έτη το ΓΝ Πρέβεζας θα κατέχει την πιστοποίηση ως «Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο» η οποία στη συνέχεια θα μπορεί να ανανεωθεί εφόσον ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της υπό αριθμ. Δ1β/Γ.Π.οικ. 43457/6-6-2019 υπουργικής απόφασης.

Τα “Baby Friendly Hospital” της Ελλάδας

To ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ είναι το τέταρτο Νοσοκομείο της Ελλάδας αναγνωρισμένο ως «Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο» μετά την πιστοποίηση των Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» & Π.Γ.Ν. ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»  το 2011 και του «Π.Γ.Ν. ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» το 2016. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή κανένα ιδιωτικό νοσοκομείο της χώρας μας δεν είναι επισήμως πιστοποιημένο ως “Baby Friendly Hospital”.

Το να είναι ένα νοσοκομείο «Φιλικό προς τα Βρέφη» συνεπάγεται ότι πληροί τις προϋποθέσεις που στόχο έχουν τη διευκόλυνση και εξασφάλιση του μητρικού θηλασμού για τις μητέρες και τα μωρά που φιλοξενεί, και ότι μεταξύ άλλων, εφαρμόζει τα 10 βήματα για Επιτυχή Μητρικό Θηλασμό και εναρμονίζεται με τον Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκαταστάτων Μητρικού Γάλακτος, οπότε και μπορεί να φέρει τη διάκριση της Πρωτοβουλίας BFH (Baby Friendly Hospital).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *