Συμβουλές για ασφαλή κούνια μωρού

Συμβουλές για ασφαλή κούνια μωρού

Φροντίζουμε τίποτα να μην μπορεί θεωρητικά να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του μωρού! 

 

Η κούνια πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές και εσείς να προσέξετε κάποια πράγματα όταν το μωρό σας βρίσκεται εκεί, με γνώμονα την ασφάλειά του:

Η κούνια πρέπει να έχει ένα σχετικά σκληρό στρώμα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος ασφυξίας.

Τα κάγκελα να είναι σταθερά και τα κενά ανάμεσά τους μικρά. Έτσι, θα εξασφαλίσετε ότι δε θα πέσει από την κούνια και δε θα χωράει το κεφαλάκι του ανάμεσά τους, αν του έρθει να δοκιμάσει κάτι τέτοιο.

Τα κάγκελα επίσης θα πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος, ώστε να μην μπορεί να σκαρφαλώνει, ούτε καν να του έρχονται στο ίδιο ύψος.

Τα κρεμαστά παιχνίδια πάνω από την κούνια είναι πολύ χρήσιμα για να το ηρεμούν, όταν όμως είναι να το αφήσετε για λίγο μόνο του, αφαιρέστε τα για καλό και για κακό.

Όταν το βάζετε για ύπνο, ελέγξτε ότι δεν υπάρχει στην κούνια κάποιο παιχνίδι ή οτιδήποτε άλλο, το οποίο μπορεί θεωρητικά να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ακόμα και η θέση της κούνιας παίζει το ρόλο της, με την έννοια ότι δεν πρέπει να έχει εγγύτητα με παράθυρα από τα οποία κρέμονται κορδόνια.

Βεβαιωθείτε ότι η κούνια δεν έχει κανενός είδους φθορά, κυρίως στα ξύλα που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό.

ΠΗΓΗ: mother.gr
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *