Περιστρεφόμενα παιχνίδια πάνω από την κούνια του μωρού

Περιστρεφόμενα παιχνίδια πάνω από την κούνια του μωρού

Τα περιστρεφόμενα παιχνίδια πάνω από την κούνια του μωρού παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανατροφή του. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι τα περιστρεφόμενα ή αλλιώς baby mobiles, δεν χρησιμεύουν μόνο ως διακοσμητικά αντικείμενα για το παιδικό δωμάτιο, αλλά παρέχουν μια σειρά από σημαντικά οφέλη για το μωρό. 

Προσφέρουν οπτικά ερεθίσματα

Η όραση ενός μωρού δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένη. Το βρέφος μπορεί να επωφεληθεί στο μέγιστο βαθμό κοιτάζοντας άσπρα και μαύρα αντικείμενα. Τα μεγαλύτερα μωρά δίνουν περισσότερη σημασία στις έντονες αποχρώσεις του μπλε, του κόκκινου, του κίτρινου και του πράσινου.

Το ιδανικό είναι να διαλέξετε ένα περιστρεφόμενο, το οποίο θα περιέχει ένα συνδυασμών αυτών των χρωμάτων. Όσο πιο πολύχρωμο είναι το περιστρεφόμενο παιχνίδι, τόσο περισσότερα οπτικά ερεθίσματα θα παρέχει στο παιδί σας.

Βοηθούν στην ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων

Όταν το μωρό ενθουσιάζεται πολύ με το περιστρεφόμενο που είναι κρεμασμένο στην κούνια του, είναι πολύ πιθανό να θέλει να το ακολουθήσει με τα μάτια του. Πολλά μωράκια μεγαλύτερης ηλικίας πιθανώς να έχουν την τάση να το αγγίξουν καθώς περιστρέφεται.

Το βρεφικό περιστρεφόμενο θα πρέπει να αποτελείται από διασκεδαστικά σχήματα, ώστε να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του μωρού. Επίσης, καλό θα ήταν να αναζητήσετε ένα περιστρεφόμενο το οποίο κινείται και οριζόντια και κάθετα.

Παρέχουν ακουστικά ερεθίσματα 

Ένα περιστρεφόμενο το οποίο αναπαράγει μουσική θα μπορούσε να είναι πολύ χαλαρωτικό για το μωράκι σας. Θυμηθείτε ότι για να επωφεληθείτε του πλεονεκτήματος αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη μουσική.

Η δυνατή μουσική δεν θα βοηθήσει το μικρό να χαλαρώσει αρκετά ώστε να αποκοιμηθεί. Αντίθετα, επιλέξτε ένα περιστρεφόμενο που θα προσφέρει ένα απαλό νανούρισμα στο μωρό. Ένα ακόμη πλεονέκτημά τους είναι ότι ενισχύουν την ακοή του μωρού.

Εκπαιδευτικά οφέλη

Τα περιστρεφόμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικές συσκευές για να διδάξουν στο μωρό νέες λέξεις. Ιδιαίτερα εκείνα που περιέχουν πολλά διαφορετικά χρώματα και σχήματα αποδεικνύονται ευεργετικά για τα μωρά.

 ΜΘ:  Μπορείτε πάντα να αποφύγετε τις έτοιμες λύσεις εμπορίου και να φτιάξετε ένα χειροποίητο περιστρεφόμενο παιχνίδι για το μωράκι σας, με απλά υλικά όπως κλαδιά, χαρτί, βαμβάκι, τσόχα, κορδέλες κ.α. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να… εμπνευστείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *