Πώς να κόψω το συμπλήρωμα; Πώς θα χορταίνει μόνο με το γάλα μου;

Πώς να κόψω το συμπλήρωμα; Πώς θα χορταίνει μόνο με το γάλα μου;

Το μωρό μου είναι όλη μέρα στο στήθος (μέχρι και 7ώρο έχουμε κάνει ώσπου έδωσα συμπλήρωμα) και παρόλα αυτά γουργουρίζει η κοιλιά της και πεινάει συνέχεια.


 

Δεν κοιμάται καθόλου όλη μέρα παρά μόνο αν της δώσω ξένο γάλα. Τι να  κάνω για να κόψω το συμπλήρωμα; (της δίνω 1-2 φορές την μέρα, το ίδιο και το βράδυ).


Να σημειώσω πως έχω θηλάσει άλλα δύο παιδιά με επιτυχία για 1,5 χρόνο χωρίς καθόλου συμπλήρωμα παρόλο που δεν είχα υποστήριξη. 


Αυτήν την φορά δεν τα κατάφερα και έδωσα ξένο γάλα αλλά τώρα δεν μπορώ να το κόψω. Γάλα έχω, απλά δεν φαίνεται να της φτάνει. Ξεκίνησα το συμπλήρωμα από την 2η εβδομάδα. 

ΧριστίναΠέραμα

21/3/18

Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία ΔούμαΜαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Χριστίνα,

Να σου ζήσει το μωρό σου και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου με τον θηλασμό.

Η πρόσληψη βάρους που αναφέρεις είναι πολύ καλή. Το μωρό ανέκτησε το βάρος γέννησης στις 15 ημέρες από τη γέννηση και σύμφωνα με τις συμπληρωματικές πληροφορίες που μας έχεις δώσει, αυτό έγινε πριν δώσεις συμπλήρωμα.

Από τη δεύτερη εβδομάδα που έδωσες συμπλήρωμα και μετά, που έχουμε πιο συχνές ζυγίσεις, η πρόσληψη βάρους είναι εξαιρετική.

Για να μειώσεις το συμπλήρωμα θα πρέπει να μειώσεις σταδιακά την ποσότητα του ξένου γάλακτος, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο παραμονής του μωρού στο στήθος.

Μπορείς να μειώνεις το ξένο γάλα ξεκινώντας από ένα γεύμα την ημέρα, μειώνοντάς το κατά 30-50ml και κρατώντας αυτή τη μείωση σταθερή για τρεις μέρες. Στη συνέχεια μπορείς να προχωρήσεις σε περαιτέρω μείωση, στο ίδιο ή σε άλλο γεύμα, ό,τι σε βολεύει καλύτερα.

Θα βοηθούσε πολύ να έκανες αντλήσεις, ώστε να αυξήσεις την παραγωγή σου. Όσο θα αυξάνεται η παραγωγή, το μωρό θα κάθεται περισσότερο στο στήθος.

Από την αρχική πρόσληψη βάρους (πριν τη χορήγηση συμπληρώματος) δεν φαίνεται να υπήρχε πρόβλημα με την παραγωγή σου, όμως είναι πιθανό για ανατομικούς λόγους το μωρό να μην μπορούσε να μεταφέρει εύκολα αρκετό γάλα, οπότε προκειμένου να πάρει όλη την απαραίτητη ποσότητα να χρειαζόταν να είναι πολλές ώρες στο στήθος.

Γι’ αυτό, παρόλο που δεν αναφέρεις πόνο στις θηλές κατά τον θηλασμό, και με δεδομένο ότι έχεις θηλάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα άλλα δύο παιδιά, οπότε θεωρώ απίθανο να υπάρχει θέμα μη σωστής τοποθέτησης του μωρού στο στήθος, καλό θα ήταν να ελεγχθεί το μωρό για τυχόν ύπαρξη βραχέος χαλινού γλώσσας.

Καλή συνέχεια στο υπέροχο ταξίδι του θηλασμού και της μητρότητας!

Στείλτε νέο ερώτημα

προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *