Θηλασμός και μη ιδανική πρόσληψη βάρους σημαίνει πώς δεν φτάνει το γάλα μου;

Θηλασμός και μη ιδανική πρόσληψη βάρους σημαίνει πώς δεν φτάνει το γάλα μου;

Μετά από μια περίοδο υπερπαραγωγής από μέρους μου και δυσκολίας της μικρής να φάει χωρίς να πνίγεται, επήλθε μια ελεγχόμενη ροή γάλακτος. Θηλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας περίπου ανά 3 ώρες και δε δείχνει σημάδια πείνας νωρίτερα… 


Τώρα φτάσαμε 3 μηνών και ο παιδίατρος μου είπε πως δεν πήρε το ιδανικό βάρος και μάλλον θα πρέπει να δώσω συμπλήρωμα. 


Η μικρή είναι δραστήρια, ευδιάθετη και σταματάει μόνη της να θηλάζει γύρω στα 10 λεπτά… 


Είναι δυνατόν να μην της φτάνει το γάλα και να μην κλαίει ή να μη ζητάει; 

Άννα, Λάρισα

20/3/2018

Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Χρυσή Καλοπίση Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Άννα,

Θα ήθελα να μάθω με ποιον τρόπο αντιμετωπίστηκε η υπερπαραγωγή και πότε και αν το μωρό θηλάζει και από τους δύο μαστούς σε κάθε γεύμα.

Μετά τις 40 ημέρες ρυθμίστηκε σταδιακά… Υπήρχαν μέρες που είχα πολύ γάλα, αλλά όχι με την ένταση και την πίεση των πρώτων ημερών που τη δυσκόλευε στην κατάποση. Επίσης το στήθος μου δεν ήταν “φουσκωμένο”, αλλά καταλάβαινα ότι ήταν γεμάτο…

Κοντά στο τέλος του Ιανουαρίου, στο πρώτο εμβόλιο (2 μηνών), θυμάμαι πως τα γεύματα κυλούσαν ομαλά… Την τάιζα και την ταΐζω σε κάθε γεύμα από τον ένα μαστό. Μόλις περνούσε το 10λεπτο σταματούσε και αυτή ή όταν την πίεζα να φάει λίγο παραπάνω έβγαζε αρκετή ποσότητα (όχι όμως πάντα ώστε να ανησυχήσω για ΓΟΠ).

Να σημειώσω ότι τον Φεβρουάριο ήμουν με διάστρεμμα και για 15 μέρες ήμουν με πατερίτσες (μειώθηκε λόγω αυτού η παραγωγή;).

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Καλή συνέχεια στο έργο σας!!

Αγαπητή Άννα,

Θα σου πρότεινα να θηλάζεις συχνότερα σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Προσπάθησε να προσφέρεις συχνότερα στήθος με κάθε ευκαιρία, χωρίς να πιέζεις το μωρό. Προσπάθησε να αυξήσεις τα νυχτερινά γεύματα αν έχουν μειωθεί.

Επιπλέον, πρόσφερε σε κάθε γεύμα και τον δεύτερο μαστό όταν το μωρό αφήνει τον πρώτο. Άσε το μωρό να επιλέξει αν θέλει να θηλάσει και από τον δεύτερο μαστό. Αν χρησιμοποιείτε πιπίλα περιόρισε τη χρήση της μόνο κατά τις μετακινήσεις ή την απουσία σου.

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα

προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *