Το ταξίδι του θηλασμού είναι μαγικό αλλά συνάμα απαιτεί κόπο…

Το ταξίδι του θηλασμού είναι μαγικό αλλά συνάμα απαιτεί κόπο…

Πριν ακόμα γεννήσω σκεφτόμουν πως ήθελα να θηλάσω το μωρό μου για δύο χρόνια… Για αυτό το λόγο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης διάβασα πολλά άρθρα για τον θηλασμό και ενημερώθηκα για τα οφέλη του.


Όταν γέννησα βέβαια, συνειδητοποίησα πως το ταξίδι του θηλασμού είναι μαγικό αλλά συνάμα απαιτεί κόπο…

Οι πρώτες ημέρες θηλασμού ήταν πολύ δύσκολες… Έκλαιγα συνέχεια, σκεφτόμουν πως δεν θα τα κατάφερνα, οι θηλές μου πληγωμένες, το μωρό μου τους δύο πρώτους μήνες ήταν κολλημένο στο στήθος μου, σκεφτόμουν πως όλα τα κάνω λάθος, πως δεν θα αντέξω άλλο…

Υποστηρικτικό περιβάλλον δεν είχα, το σπίτι μου ήταν βρώμικο και ακατάστατο, οι συγγενείς μου αντί να με βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού (εκεί είχα ανάγκη για βοήθεια) μου έλεγαν να δώσω μπουκάλι και πιπίλα για να είναι όλα πιο εύκολα… Εγώ είχα πεισμώσει και δεν άκουγα κανένα!

Επικοινωνούσα τηλεφωνικά μόνο με μία φίλη μου που θήλαζε αποκλειστικά και​ με εθελόντριες συμβούλους θηλασμού για να με ενθαρρύνουν να συνεχίσω… Κατάλαβα πως όλοι οι υπόλοιποι με στεναχωρούσαν, με μπέρδευαν και με αποθάρρυναν.

Όσο περνούσε ο καιρός ο θηλασμός για εμένα ήταν ζωτικής σημασίας… Έβλεπα το παιδί μου να μεγαλώνει, να παχαίνουν τα χεράκια του, τα μαγουλ’ακια του, το κορμάκι του μέσα από το δικό μου σώμα! Επίσης έβλεπα πως το δέσιμο μας ήταν πολύ στενό αφού από δύο μηνών άφηνε την θηλή για να μου χαμογελάει… Τι πιο όμορφο;

Διαβάστε εδώ την ιστορία της μαμάς Παναγιώτας όταν το μωρό της ήταν ακόμη 4,5 μηνών!

Έβαζα στόχους βραχυπρόθεσμους… Πρώτα έλεγα στον εαυτό μου θα το θηλάσω μέχρι 40 ημερών, μετά μέχρι το τρίμηνο, μετά μέχρι εξάμηνο, μετά μέχρι εννιά μηνών… Τώρα έχω στόχο να καταφέρουμε να θηλάζει μέχρι τον χρόνο!

Το μωρό μου έφτασε 10 μηνών και με υπερηφάνεια απαντώ σε αυτούς που με ρωτάνε “το θηλάζεις ακόμη;”, “μέχρι να πάει φαντάρος θα το θηλάζεις;” … “Ναι, το θηλάζω ακόμη! Είμαι πολύ χαρούμενη που τα καταφέραμε τόσο καλά και θηλάζει ακόμη… Θα το θηλάζω για ένα χρόνο ακόμη τουλάχιστον και έπειτα το μωρό μου θέλω να αποθηλάσει σταδιακά…”.

Συμπερασματικά, σκέφτομαι τώρα που το μωρό μου έφτασε 10 μηνών με τόση αγκαλιά και με τον θηλασμό, πως έπραξα πολύ σωστά που με υπομονή και κόπο συνεχίζω τον θηλασμό. Θεωρώ πως τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στον θηλασμό, στην συνεχή αγκαλιά, στο να μοιράζονται το κρεβάτι με την μαμά τους τα πρώτα χρόνια της ζωής τους… Η φύση ξέρει!!!!! Παρόλο που θέλουμε να την αγνοήσουμε !!!

Όχι, δεν γίνονται κακομαθημένα τα παιδιά μας με την αγάπη δίχως όρια στην βρεφική και παιδική ηλικία αλλά προετοιμάζονται να γίνουν ενήλικες που θα είναι ανεξάρτητοι και​ θα έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Τα παιδιά μας είναι τόσο ευάλωτα και απροστάτευτα στην βρεφική ηλικία. Ο θηλασμός είναι επένδυση ζωής!

    Ευχαριστούμε τη μαμά Παναγιώτα που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της εμπειρία θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
& ιστορίες τοκετού ΕΔΩ !
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *