Δεν έχω πολύ γάλα! Μήπως επειδή είμαι 45 χρονών;

Δεν έχω πολύ γάλα! Μήπως επειδή είμαι 45 χρονών;

Έχω ένα αγοράκι 40 ημερών. Από την τρίτη μέρα που βγήκα από το μαιευτήριο  ένιωθα ότι δεν είχα γάλα όπου και ξεκίνησα να δίνω συμπλήρωμα στο παιδί. Παρόλα αυτά τον έβαζα πάντα στο στήθος όπου την ένατη περίπου ημέρα ένιωσα το γάλα να κατεβαίνει.

Το βράδυ λόγω της κούρασης δεν έχω γάλα με αποτέλεσμα ο μικρός να κλαίει και να του δίνω και συμπλήρωμα. (Έχω άλλα 2 μεγαλύτερα παιδιά όπου απαιτούν φροντίδα). 

Διαβάζοντας στο site  σας σε απαντήσεις σας σε διάφορα ερωτήματα που σας θέτουν  μανούλες αλλά και από άρθρα συνεργατών σας για επαναγαλακτισμό ή αύξηση της ποσότητας του γάλακτος γράφετε για αντλήσεις ενδιάμεσα των θηλασμών ή γράφετε να βάζουμε το μωρό συνέχεια στο στήθος γιατί στον θηλασμό ισχύει ο νόμος της προσφοράς  της ζήτησης. 

Τι δεν κάνω καλά εγώ αφού  στο στήθος βάζω το μωρό συνέχεια αλλά δεν βλέπω να αυξάνεται η παραγωγή του γάλακτος μου; Στο τέλος  κλαίει το μωρό και γι’ αυτό του δίνω συμπλήρωμα. Μήπως φταίει το ότι είμαι 45 χρονών; 

Κατερίνα, Παλαιά Φώκαια

3/11/17
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Aγαπητή φίλη,
ναι μεν υπάρχουν κάποιες μελέτες που συνδέουν την ηλικία της μητέρας μετά τα 35 έτη με μειωμένη ικανότητα παραγωγής γάλακτος όπως και κάποιες που ισχυρίζονται ακριβώς το αντίθετο! Μην αφήσετε την ηλικία να σας αποτρέψει από το να προσφέρετε στο παιδί σας το δώρο του θηλασμού.

Εφόσον δεν υπάρχουν σοβαρά θεματα υγείας ή στη ρύθμιση των ορμονών που παίζουν ενεργό ρόλο στη παραγωγή του γάλακτος (πχ θυρεοειδικές ορμόνες, προλακτίνη) θα καταφέρετε να θηλάσετε.

Συμβουλευτείτε ένα πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας ibclc που θα σας καθογήσει να λάβετε τα κατάλληλα για εσάς μέτρα επαναγαλακτισμού (πχ πρωτόκολλο εντατικών αντλήσεων με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης), εφοδιαστείτε με υπομονή και θετική διάθεση και ο θηλασμός θα γίνει πιο εύκολος και ευχάριστος και για τους δυο.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *