Μαμάδες μην ακούτε κανέναν! Θηλάστε τα παιδιά σας!

Μαμάδες μην ακούτε κανέναν! Θηλάστε τα παιδιά σας!

Ιστορία θηλασμού της μαμάς Παναγιώτας


Με λένε Παναγιώτα, είμαι 27 χρονών και στις 19 Δεκέμβρη έφερα στο κόσμο ένα αγοράκι 3190 κιλά, φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο, στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας.


Είπα στο προσωπικό του νοσοκομείου πως θέλω να θηλάσω και να μην δώσουν τίποτα άλλο στο παιδί π.χ. ζαχαρόνερο ή ξένο γάλα.

Τα πράγματα στην αρχή δύσκολα… Όλοι μου έλεγαν “δώσε του μπουκάλι να ξεμπερδεύεις, να μην ταλαιπωρείσαι”. Επίσης πως το παιδί δεν θα παίρνει βάρος και πως δεν θα επαρκεί το γάλα μου για την ανάπτυξη του παιδιού…

Άκουγα συνεχώς τις φράσεις “είναι φυσιολογικό όλη ημέρα να είναι στο βυζί σου κολλημένο” , “δεν χορταίνει, το κακομαθαίνεις όλη ημέρα αγκαλιά” κ.α. Δεν άκουγα τίποτα, είχα ενημερωθεί όσο ήμουν έγκυος από βίντεο στο διαδίκτυο και έκλεινα τα αυτιά μου. Ήμουν αποφασισμένη . Θέλω να θηλάσω. Κάθε αρχή και δύσκολη έλεγα.

Είχα φοβερούς πόνους, τοποθετούσα λανθασμένα το παιδί στο στήθος αρχικά και οι θηλές μου πληγώθηκαν. Δυστυχώς στο νοσοκομείο λίγοι ήταν ευαισθητοποιημένοι στο θέμα του θηλασμού και δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα. Επίσης το παιδί μου είχε κοντό χαλινό και δυσκολευόταν στο θηλασμό. Όμως εγω εκεί προσπαθούσα. Κόψαμε τον χαλινό του παιδιού ενώ αυτό ήταν 30 ημερών και μετά έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα. Επιπλέον, είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τις εθελόντριες θηλασμού της Ελλάδος για να με ενθαρρύνουν για να συνεχίσω… και σήμερα μπορώ να πω, πως τα καταφέρνω και συνεχίζω.

Το μωρό μου είναι 4μιση μηνών και είναι σχεδόν εννιά κιλά αποκλειστικά με το δικό μου γάλα.. Είμαι περήφανη γι αυτό… Εδώ και κανά μήνα αφήνει την θηλή ενώ θηλάζει και μου χαμογελάει, μου κάνει νάζια. Ακόμα, όταν το έχει ο μπαμπάς του αγκαλιά εμένα κοιτάζει σαν να μου λέει με τις ματάρες του “ευχαριστώ”.

Μαμάδες μην ακούτε κανέναν…!!!! Θηλάστε τα παιδιά σας!… Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα… Είναι απίστευτη εμπειρία ο θηλασμός…ο πρώτος καιρός μόνο θέλει χρόνο υπομονή και επιμονή… Μην αφήνετε τις φαρμακοβιομηχανίες να μεγαλώνουν τα παιδιά σας με σκόνες για να κερδίζουν χρήματα… είναι άπειρα τα οφέλη του θηλασμού… οι αγκαλιές με το παιδί σας για να το θρέψετε είναι μοναδικές!!!!! Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στο θηλασμό!.

    Ευχαριστούμε τη φίλη Παναγιώτα που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της εμπειρία θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com
Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
& ιστορίες τοκετού ΕΔΩ !


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *