Πώς θα καλύψω τις ανάγκες μου σε ασβέστιο όσο κάνω αποχή από γαλακτοκομικά;

Πώς θα καλύψω τις ανάγκες μου σε ασβέστιο όσο κάνω αποχή από γαλακτοκομικά;

Απέχω από όλα τα γαλακτοκομικά και από συμπλήρωμα ασβεστίου μετά από προτροπή ειδικού για να βελτιωθεί το σοβαρό πρόβλημα παλινδρόμησης της κόρης μου που είναι 50 ημερών.

Διατρέχω κάποιο κίνδυνο από την έλλειψη ασβεστίου; πόσο καιρό επιτρέπεται να θηλάζω και να μην παίρνω ασβέστιο; υπάρχει τρόπος να καλυφθούν οι ανάγκες μου μόνο από την κατανάλωση ξηρών καρπών;

Ευχαριστώ.

Κωνσταντινιά, Σκύρος

26/10/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Παπαδήμα Ευγενία-Ιωάννα, Ιατρός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc 

Ο αποκλειστικός θηλασμός παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ένα βρέφος στην πιο αφομοιώσιμη μορφή τους.

Μια διατροφή που δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά μπορεί να είναι αρκετά πλούσια σε ασβέστιο εφόσον συμπεριλαμβάνει τρόφιμα όπως αμύγδαλα, σουσάμι, αποξηραμένα φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο ή / και γάλα σόγιας.

Δεν διατρέχετε άμεσα κάποιο κίνδυνο, απλώς χρειάζεστε περισσότερη προσπάθεια για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ασβέστιο.

Αυτό θα το πετύχετε όχι μόνο με την κατανάλωση ξηρών καρπών αλλά και με την προσθήκη ενός ποτηριού  χυμού εμπλουτισμένου με ασβέστιο (π.χ.) που μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας για όσο διάστημα απέχετε από τα γαλακτοκομικά. Δώστε έμφαση στο σπανάκι με λεμόνι, στη λαχανίδα, στο παστέλι, στα αποξηραμένα σύκα, στα φιστίκια ή/και στο γάλα σόγιας.

Συζητήστε με το γιατρό σας και θα δείτε ότι υπάρχει λύση για εσάς και για τη μικρή σας.


Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *