Θηλάζουσα με έλλειψη βιταμίνης D3

Θηλάζουσα με έλλειψη βιταμίνης D3

Εδώ και 5,5 συναπτά έτη θηλάζω τα παιδιά μου πρώτα αποκλειστικά και μετά κατ’ απαίτηση. Τα τελευταία 2,5 χρόνια θηλάζω το μικρότερο γιο μου. Δεν έλαβα ποτέ κανένα συμπλήρωμα βιταμινών ή οτιδήποτε άλλο.

Προσφάτως έκανα αναλύσεις αίματος από τις οποίες προέκυψε ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D3 [25(ΟΗ) στον οργανισμό μου είναι 21,06. Η ιατρός μου πρότεινε πρόσληψη caps 4000u για τέσσερις μήνες. 

Θα υπάρξει κάποιο θέμα με το θηλασμό του παιδιού; Μπορώ να ακολουθήσω άφοβα την αγωγή;

Ευγενία, Θεσσαλονίκη

30/10/2017
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Στέλιος Ι. Γρηγοράκης, Ενδοκρινολόγος MD, Phd, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μεγάλη δόση βιταμίνης D. Στο γάλα περνάει η βιταμίνη περίπου στο 20% και εφόσον θηλάζετε ορισμένα γεύματα το παιδί παίρνει ακόμη λιγότερο.

Βεβαίως, η άποψή μου είναι ότι μετά τους 2-3 μήνες δεν χρειάζεται να παίρνετε 4000 μον. Μπορεί να γίνει 2-3000 μον. ημερησίως.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *