Δυσκολία στον βραδινό θηλασμό

Δυσκολία στον βραδινό θηλασμό

Γεια σας, από τότε που ανακάλυψα τη σελίδα σας τη συμβουλεύομαι καθημερινά και με έχει βοηθήσει πολύ.

Είμαι νέα μητέρα και θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη μέρα.
Την τρίτη μέρα λόγω του ίκτερου του παιδιού τον άφησα για φωτοθεραπεία και πήγαινα κάθε τρεις ώρες, έβγαζα με το θήλαστρο και του δίνανε το γάλα μου. Στο σπίτι όλα κυλούσαν ομαλά με το θηλασμό, θήλαζα ακριβώς κάθε δυο ώρες και το βράδυ (τον ξυπνούσα εγώ). 

Εδώ και μιάμιση εβδομάδα περίπου (γίνεται σαράντα ημερών σύντομα) τρώει ακανόνιστες ώρες… κάθε μια ώρα, κάθε μισή, κάθε δύο, κάθε τέταρτο, ανάλογα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω να κάνω τίποτα όλη μέρα και δεν προλαβαίνω και τα σημάδια διότι ξυπνάει αμέσως με κλάμα.

Το βασικό πρόβλημά μου είναι όμως πως το βράδυ (δεν τον ξυπνάω, περιμένω να γκρινιάξει και τον ταΐζω, κάθε δυο ώρες περίπου ξυπνάει) πως παιδευόμαστε να πιάσει τη θηλή πάνω από τέταρτο και όταν την πιάνει ενώ έχει ανοιχτό το στόμα το κλείνει και θηλάζει με κλειστό ή κοιμάται αμέσως με αποτέλεσμα να με πονάει το στήθος και κατά τη διάρκεια και μετά το θηλασμό και μας παίρνει και πολύ ώρα διότι προσπαθώ να τον βγάλω και να τον βάλω καλύτερα και πάλι από την αρχή.

Επίσης είχα ένα φραγμένο πόρο και ήταν σαν άσπρη φουσκάλα και τελικά με το θηλασμό το σκάσαμε. Σκέφτηκα να βάζω το βράδυ ψευδοθηλές ή να αντλώ και να του δίνω με το μπιμπερό αλλά φοβάμαι μην πάθει σύγχυση θηλών. Τι με συμβουλεύετε;

Θάλεια, Κιλκίς 

8/9/17
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Aγαπητή φίλη,
κατ΄αρχήν συγχαρητήρια που συνεχίζετε να θηλάζετε το μωρό σας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Είναι πολύ πιθανόν τα σημεία ανησυχίας που αναφέρετε να οφείλονται σε μείωση της παραγωγής, κάτι που φυσικά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Θα πρότεινα να γίνει εξέταση προλακτίνης και θυρεοειδικών ορμονών και να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο σύμβουλο γαλουχίας ibclc ώστε να σας καθοδηγήσει για τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης.

Ενδεχομένως θα χρειαστεί να ακολουθήσετε πρωτόκολλο αντλήσεων με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης. Επίσης ο σύμβουλος θα εξετάσει τυχόν περίπτωση αγκυλογλωσσίας (χαλινού), υποπλασίας μαστού κλπ και θα αξιολογήσει τις στάσεις θηλασμού που χρησιμοποιείτε.

Η χρήση ψευδοθηλών μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω τη παραγωγή σας είναι το αντλημένο γάλα καλό είναι να δίδεται με εναλλακτικούς τρόπους σίτισης, πχ κυπελάκι, SNS, κουταλάκι.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *