ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: Γιατί το στήθος μου μεγαλώνει τόσο πολύ;

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: Γιατί το στήθος μου μεγαλώνει τόσο πολύ;

 

Γιατί το στήθος μου μεγαλώνει τόσο πολύ και τόσο γρήγορα;
“Μεγαλώνει τόσο για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να μπορέσει να παράξει αρκετό γάλα για το νεογέννητο μωρό” αναφέρει ο Tanmoy Mukherjee, αναπαραγωγικός ενδοκρινολόγος στο Mount Sinai School of Medicine της Νέας Υόρκης.

Όταν είστε έγκυος, ο οργανισμός σας παράγει σε μεγάλο βαθμό οιστρογόνα και προγεστερόνη, ορμόνες που οφείλονται για την αύξηση του μεγέθους του στήθους σας, καθώς επηρεάζουν τους γαλακτικούς αδένες.

Το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να αυξηθεί και το μέγεθος του στηθόδεσμου για εκείνο το διάστημα, αλλά συχνά, μετά το πρώτο τρίμηνο αυτή η ανάπτυξη είτε μειώνεται είτε σταματάει.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε σε εκείνα τα παλιομοδίτικα μαγαζιά με εσώρουχα και να αγοράσετε κάτι που να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας για το συγκεκριμένο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Πως διαλέγουμε το σωστό σουτιέν θηλασμού

Το στήθος μου είναι ήδη μεγάλο! Μπορώ να κάνω κάτι για να επιβραδύνω αυτή την ανάπτυξη;

“Αν φροντίσετε να ελέγξετε το βάρος σας ίσως σας εξασφαλίσει αυτή την επιβράδυνση, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να ελέγξετε τις ορμόνες σας” τονίζει η Shari Branser, γυναικολόγος και συγγραφέας του “ Advice from a Pregnant Obstetrician”.

Καμία ειδική διατροφή, μασάζ, κάποιο είδος άσκησης ή κρέμες μπορούν να επηρεάσουν το ρυθμό ανάπτυξης του στήθους σας κατά το διάστημα της εγκυμοσύνης, οπότε αν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, ας είναι για έναν καλό και σταθερό στηθόδεσμο.

Δημοσίευση: 1/8/17
ΠΗΓΗ: paidorama.com
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *