Δεν μπορώ λεπτό μακριά από το παιδί μου. Τι να κάνω;

Δεν μπορώ λεπτό μακριά από το παιδί μου. Τι να κάνω;

Έχω ένα κοριτσάκι 16 μηνών και μέχρι τώρα δεν την έχω αποχωριστεί λεπτό. Δεν μπορώ λεπτό μακριά της και όσο είναι μαζί μου ξέρω ότι είναι καλά, ούτε στον άντρα μου δεν την αφήνω με αποτέλεσμα να τσακωνόμαστε συνέχεια με τον άντρα μου επειδή δεν αφήνω το παιδί στους παππούδες να το κρατήσουν.
 
Σε δύο μέρες παντρευόμαστε και βαφτίζουμε το παιδάκι μας και μου έδωσε τελεσίγραφο ότι αν δεν αλλάξω θα χωρίσουμε και αν δεν θέλω να αλλάξω να του το πω να ακυρώσουμε το γάμο (θεωρεί ότι δεν νοιάζομαι καθόλου γι’ αυτόν). 

Δεν θέλω να την αποχωριστώ ούτε για ένα λεπτό και δεν μπορώ να το κάνω. Τι να κάνω; Θεωρώ ότι είμαι πολύ καλή μητέρα…

Μαρία, Σπάρτη

10/7/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Μαρία Λαζαρίδου, Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή μαμά Μαρία να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας. Από όσα μας αναφέρετε είστε όντως μια πολύ καλή μητέρα που φροντίζει όλες τις ανάγκες της μικρής σας.

Σκεφτείτε ωστόσο ότι για να αποκτήσετε το παιδί σας προηγήθηκε η σχέση σας με τον άντρα σας. Εκείνος κάνει έκκληση να τον βάλετε προτεραιότητα στη ζωή σας.

Βάζοντας τη μικρή ως μοναδική προτεραιότητα έχετε ξεχάσει ότι έχετε και άλλο ρόλο εκτός από εκείνο της μητέρας. Το ρόλο της συζύγου. Η ισορροπία στη ζωή μας είναι το ζητούμενο. Αυτό ζητάει διακαώς ο άντρας σας.

Ίσως είναι νωρίς και χρειάζεστε χρόνο για να βρείτε τη πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ της γονεϊοκότητας και των άλλων ρόλων στη ζωή σας. Η μικρή σας είναι μόλος 16 μηνών.

Αν ωστόσο δεν μπορείτε να τη πετύχετε μη διστάσετε να μιλήσετε με κάποιον ειδικό. Σίγουρα θα βοηθηθείτε.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *