Ο μαγικός δεσμός μεταξύ της μητέρας και του μωρού της

Ο μαγικός δεσμός μεταξύ της μητέρας και του μωρού της

Μερικά στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε!

 

Ο δεσμός μεταξύ της μητέρας και του μωρού της είναι πραγματικά αξιοσημείωτος. Ξεκινά από την περίοδο της σύλληψης ακόμη και εκτείνεται για πολύ καιρό μετά τη γέννηση!

Όταν είναι στη μήτρα τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν τη γλώσσα από τις μητέρες τους.

Διαβάστε περισσότερα:

Μπορούν επίσης να μάθουν να αναγνωρίζουν διαφορετικές λέξεις, μάλιστα μετά τη γέννησή τους θυμούνται ακόμα κάποιες από αυτές.

Διαβάστε περισσότερα:

Επίσης όταν γεννηθούν τα μωρά, μπορούν ακόμη και να κάνουν διάκριση μεταξύ της μητρικής τους γλώσσας και άλλων γλωσσών.

Διαβάστε περισσότερα:

Τα έμβρυα μπορούν επίσης να ανταποκρίνονται στο άγγιγμα της μητέρας τους εμφανίζοντας περισσότερες κινήσεις ως έναν τρόπο επικοινωνίας!

Δείτε:

Ο δεσμός όμως αυτός εκτείνεται πέρα από τη γλώσσα και την επικοινωνία.

Όταν η καρδιά της μητέρας τραυματίζεται, βλαστικά κύτταρα από το έμβρυο μεταναστεύουν στην τραυματισμένη περιοχή και αποκαθιστούν τη ζημιά!

Διαβάστε περισσότερα:

Τα αρσενικά μωρά αφήνουν ίχνη του DNA τους στον εγκέφαλο των μητέρων τους που πιθανόν τις προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε περισσότερα:

Και δεν τελειώνει εδώ!

Αντισώματα ταξιδεύουν από τη μητέρα στο μωρό της αρχικά μέσω του πλακούντα και αργότερα μέσω του θηλασμού, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού πριν και μετά τον τοκετό και το προστατεύουν από θανατηφόρα βακτήρια και ιούς.

Διαβάστε περισσότερα:

Και, αφότου το μωρό γεννιέται, το μητρικό γάλα προσαρμόζεται ανάλογα με το φύλο του μωρού, έτσι οι μητέρες παράγουν διαφορετικές βιολογικές συνταγές για τους γιους και τις κόρες τους!

Διαβάστε περισσότερα:

Ναι! Αυτός ο μεταξύ τους δεσμός είναι πραγματικά αξιοσημείωτος!

 

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~Δημοσίευση: 2/1/2017

Μετάφραση/Επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *