Θηλασμός προώρου με πρόβλημα στη γλώσσα του

Θηλασμός προώρου με πρόβλημα στη γλώσσα του

Το μωρό είναι 37 εβδομάδων σήμερα, νοσηλεύεται και ζυγίζει 1835γρ. Έχει πρόβλημα στη γλώσσα του, είναι συνδεδεμένη στο κάτω μέρος του στόματος. Τρέφεται με σωληνάκι με μητρικό γάλα. Κάνει φιλότιμες προσπάθειες να θηλάσει αλλά δεν τα καταφέρνουμε αρκετά. Πιάνει, ρουφάει λίγο, αφήνει τη θηλή.
 
Μας λένε ότι φταίει η γλώσσα του και ίσως το μικρό ακόμα στόμα του. Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ή το μωρό θα απογοητευθεί και θα χάσει βάρος προσπαθώντας χωρίς αποτέλεσμα; Είναι σκόπιμο να του δώσουμε μπιμπερό ή θα χάσουμε οριστικά τον θηλασμό έτσι; 

Σας ευχαριστώ. 

Γεωργία, Leamington Spa, Αγγλία

8/6/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Είναι πολύ σημαντικό που το παιδί σας τρέφεται με μητρικό γάλα! Δεν υπάρχει καλύτερο γάλα για το μωρό σας από το δικό σας. Η προωρότητα και το χαμηλό βάρος μπορεί όντως να δημιουργήσουν προβλήματα στον θηλασμό πόσο μάλλον αν το μωρό σας έχει βραχύ χαλινό γλώσσας (φαντάζομαι αυτό εννοείτε όταν λέτε ότι η γλώσσα του είναι «δεμένη» στο κάτω μέρος του στόματος).

Πολύ καλά κάνετε και τον βάζετε στο στήθος κάθε φορά που τον βλέπετε. Η επαφή αυτή βοηθά το μωρό σας να εξοικειωθεί με το στήθος και τον θηλασμό και να σας γνωρίσει. Βοηθά όμως κι εσάς να τον γνωρίσετε και αυξάνει και την παραγωγή του γάλακτός σας.

Όσον αφορά το ερώτημά σας για το μπιμπερό, υπάρχουν κι άλλοι, εναλλακτικοί τρόποι σίτισης όπως με σύριγγα ή ποτηράκι. Επίσης θα μπορούσατε να συζητήσετε με τους υπεύθυνους γιατρούς κατά πόσο πιστεύουν ότι η δυσκολία στη σίτιση λόγω του κοντού χαλινού θα ξεπεραστεί από μόνη της ή χρειάζεται κάποια παρέμβαση.

Όπως και να ‘χει, εσείς συνεχίστε να αντλείτε το γάλα σας, να παίρνετε το παιδί σας αγκαλιά και να το θηλάζετε όσο πιο συχνά μπορείτε!

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *