Η εμπειρία ενός ανώδυνου φυσικού τοκετού και μετά… θηλασμός!

Η εμπειρία ενός ανώδυνου φυσικού τοκετού και μετά… θηλασμός!


Διαβάζοντας την ιστορία της Κυριακής αποφάσισα να πω και τη δική μου ιστορία… Αυτό που φοβόμουν όταν έμεινα έγκυος ήταν η γέννα και πως θα καταφέρω να θηλάσω!

Από τον 7ο μήνα επικοινώνησα με το Έλενα για μαθήματα ανώδυνου τοκετού και θηλασμού. Με βοήθησαν απίστευτα. Βέβαια η πρώτη κουβέντα ήταν “δεν υπάρχει ανώδυνος τοκετός”…, η δική μου ιστορία όμως έδειξε το αντίθετο…!

Για να μην μακρηγορώ, όταν έκλεισα την 40η εβδομάδα ο γιατρός μου λέει “έλα αύριο για καισαρική…”, “αποκλείεται” λέω γελώντας, αλλά αποφασιστικά…!

3 μέρες μετά, κατά τις 11 το βράδυ είχα ενοχλήσεις ανά 5λεπτο. Πήγα στην κλινική γύρω στις 3 χωρίς να ειδοποιήσω το γιατρό διότι ήξερα πως δε γεννάω ακόμη, αλλά σίγουρα μέσα στη μέρα θα αγκάλιαζα τον μικρούλη μου…

Περίμενα πως και πως να γεννήσω… η ψυχολογία μου είχε αλλάξει. Το περίμενα και το ήθελα… να γεννήσω φυσικά.

Επαναλάμβανα πως κάθε πόνος θα φέρει πιο κοντά τον μπέμπη στην αγκαλιά μου και έκανα όλες τις ασκήσεις και ανάσες που έμαθα. Δεν είχα διαστολή. Μόλις 1, οπότε θα αργούσα να γεννήσω και γύρισα σπίτι μετά από επικοινωνία και με το γιατρό μου.

Την επομένη ήμουν χαλαρή. Μίλησα ξανά με το γιατρό μου και μου λέει πως το απόγευμα ήθελε να με δει. Κυριακή. Εγώ έκανα αναπνοές και ήμουν σε μια μπάλα γυμναστικής.

Πήγα στο νοσοκομείο να δω το γιατρό στις 6 και μάλιστα ανέβαινα σκαλιά και περπατούσα χαλαρή με κάτι πονάκια ανά διαστήματα που αντιμετώπιζα με ανάσες και σκέψεις ήρεμων τοπίων.

Οι μαίες με βλέπουν στις 6 και με ρώτησαν τι ήθελα. Λέω “έχω ραντεβού με γιατρό” και φύγαν. Ήμουν άλλωστε πολύ χαλαρή για να ασχοληθούν. Στις 7 ήρθε ο γιατρός. Με ελέγχει και λέει “διαστολή 7, ίσως και 8”.

Στην αίθουσα κουβεντιάζαμε με τις μαίες και κάναμε πλάκα. Χωρίς επισκληρίδιο και χωρίς ιδιαίτερους πόνους (πονάκια περιόδου θυμάμαι έλεγα στις μαίες). 8.30 είχα αγκαλιά τον μπέμπη και οι μαίες με βοήθησαν να τον θηλάσω.

Πόνεσα στο θηλασμό τις πρώτες μέρες αλλά το πάλεψα και 6 μήνες μετά, συνεχίζω παρόλο τα προβλήματα που είχα (φραγμένος πόρος κ.α).

Η δική μου εμπειρία μου έμαθε πως ο θηλασμός θέλει στην αρχή συνεχόμενες μάχες που αξίζουν όμως να δοθούν για αμέτρητους λόγους…

Εύχομαι σε όλες τις μέλλουσες μανούλες να μη φοβηθούν τη γέννα, να έχουν έναν ανώδυνο τοκετό και με το καλό να δεχτούν τα μωράκια τους.

Δημοσίευση: 24/4/2017

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *