Ένας τοκετός χωρίς πόνους!

Ένας τοκετός χωρίς πόνους!

Ιστορία τοκετού της Τάνιας

 

Με λένε Τάνια και πριν από 9 μήνες έφερα στον κόσμο το πρώτο μου παιδάκι. Ενώ ήμουν έγκυος λοιπόν, άκουγα από τις άλλες γυναίκες για τους πόνους του τοκετού, ότι δεν αντέχονται και διάφορα άλλα που λίγο πολύ… με τρομοκρατούσαν! 


Ήμουν στην 36η εβδομάδα όταν ξεκίνησα να έχω βλέννες κίτρινες και ροζ και να νιώθω αρκετή πίεση στη πύελο, σε σημείο να μην μπορώ να περπατήσω!

Πήρα τηλέφωνο τη μαία μου και της το είπα και με καθησύχασε λέγοντας μου ότι είναι προπαρασκευαστικά. Μου πρότεινε να κάνουμε μια καρδιοτοκογραφία, να δούμε αν έχω και συσπάσεις.Την επόμενη μέρα την κάναμε, αλλά τίποτα δεν έδειξε συσπάσεις και έφυγα ήσυχη.

Την επόμενη μέρα, μετά την καρδιοτοκογραφια, το πρωί στην τουαλέτα έχασα όλη την βλέννα που κάλυπτε τον τράχηλο. Πανικόβλητη πήρα τηλέφωνο τη μαία μου πάλι και με καθησύχασε ότι έχω μέρες μπροστά μου.

Τις επόμενες 3 μέρες κάναμε κάθε μέρα καρδιοτοκογραφια στις οποίες δε σημειώθηκε ούτε μισή σύσπαση. Να σημείωσω ότι πέρα από ένα βάρος που ένιωθα στη πύελο, πόνο ή μούδιασμα δεν ένιωσα ούτε μια φορά!

Την τρίτη μέρα το βράδυ, ήμερα Σάββατο, άρχισα να αισθάνομαι ελαφρά πετρώματα στη κοιλιά. Τα ένιωθα όλο το βράδυ αλλά δεν πόναγα. Την Κυριακή στις 6 η ώρα το πρωί, σηκώθηκα γιατί δεν άντεχα να είμαι ξαπλωμένη καθώς ένιωθα δυσφορία και μια έντονη επιθυμία για τουαλέτα. Δυο ώρες την έβγαλα καθισμένη εκεί.

Όταν το είπα στη μητέρα μου άρχισε να ετοιμάζει πράγματα για το νοσοκομείο!!! Να μου λέει “Παιδί μου γέννας” και να της λέω “Τι λες ρε μάνα αφού δε πονάω”!!! “Θα ‘ρθει και ο πόνος” μου λεγε…

Τελικά πήρα πάλι τη μαία μου τηλέφωνο και πήγα να με εξετάσει. Με έβαλε πρώτα στο μηχάνημα που πάλι δεν έδειχνε συσπάσεις!!! Όταν με είδε από κάτω… είχα διαστολή 6!!!! Φύγαμε για νοσοκομείο!!!!

Εκεί με παρέλαβε η μαία, με ετοίμασε σιγά σιγά, με έβαλε στο μηχάνημα το οποίο εξακολουθούσε να μη δείχνει συσπάσεις!!!! Εγώ ήμουν πολύ χαλαρή, άλλωστε είπαμε, δε πονούσα!!!! Όταν μου κάνανε το κλύσμα και πήγα τουαλέτα σπάσανε και τα νερά!!!

Αυτό ήταν!!! Μέσα σε ένα τέταρτο γέννησα έναν παίδαρο 3400!!!! Η μόνη στιγμή που πόνεσα πραγματικά, ήταν όταν μου κάναν επισιοτομή…

Δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου και το μωρό μου δε ζοριστικέ πολύ!! Επειδή δε πονούσα, συνεργάστηκα με το γιατρό και τη μαία και είχα μια πολύ όμορφη εμπειρία τοκετού!!!!! Μακάρι να έχουν όλες οι μανούλες όμορφες εμπειρίες από τον τοκετό τους….!

​​ ​​Μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού, τοκετού και μητρότητας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες τοκετού ΕΔΩ και ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *