Μια εμπειρία φυσιολογικού και συνάμα φυσικού τοκετού

Μια εμπειρία φυσιολογικού και συνάμα φυσικού τοκετού

Ιστορία τοκετού της μαμάς Ανδριάνας

Γεια σας. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία του φυσιολογικού και συνάμα φυσικού τοκετού σε ιδιωτικό μαιευτήριο στην Αθήνα. 


Το συναίσθημα που νιώθεις πραγματικά δεν περιγράφεται!

Το κυριότερο που έχω να σας πω είναι πως σε καμία στιγμή δεν φοβήθηκα καθόλου, δεν πήγα με άγχος και είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στον γιατρό μου, στην μαία μου και την βοηθό της.

Δεν χρησιμοποίησαν καν φάρμακα για τεχνητούς πόνους, δεν ξάπλωσα ούτε μια στιγμή παρά μόνο τη στιγμή των εξωθήσεων, περπάτησα αρκετά, κάναμε όλη την ώρα ασκήσεις που βοηθούσαν στην κάθοδο του παιδιού και τη διαστολή του τραχήλου κι επίσης η καλύτερη στιγμή απ’ όλες η ώρα που ήμουν στο ντους. Για πάνω από μισή ώρα μέσα στο ντους να ρίχνω ζεστό νερό στο σημείο που ένιωθα πόνο και η μαία μου να μου κάνει μασάζ!

Πραγματικά ένιωθα σα να γεννούσα με βοηθό τη μητέρα μου! Πραγματικά αυτή τη γυναίκα την αισθάνθηκα σαν μάνα μου! Και το λέω μέσα από την καρδιά μου!

Ακολούθησα το σώμα μου… Ο πόνος με οδηγούσε στο να δω επιτέλους το παιδί μου και να το νιώσω στην αγκαλιά μου. Είμαι πρωτότοκος και γέννησα μέσα σε 1,5 ώρα! Πραγματικά το σώμα μας μας οδηγεί και η όλη διαδικασία έρχεται τόσο φυσιολογικά που αδυνατείς να το πιστέψεις! Έτσι κι εγώ, δεν το πίστευα ότι φτάσαμε στο σημείο των εξωθήσεων χωρίς καν αναφορά για επισκληρίδειο… Και δεν αισθάνθηκα να τη ζητήσω..

Είχα ακούσει τόσες πολλές ιστορίες γι αυτούς τους φριχτούς πόνους της γέννας που για μένα τελικά ήταν μια «γλυκιά» διαδικασία για να έρθω κοντά με το παιδί μου.

Ας μην τα βλέπουμε εγωιστικά όλα. Ας μην σκεφτόμαστε «δεν θέλω να πονέσω εγώ». Ας σκεφτόμαστε τον πιο φυσικό τρόπο να βοηθήσουμε το παιδί μας να έρθει στον κόσμο και να το σφίξουμε με λαχτάρα στην αγκαλιά μας. Είμαστε πλασμένες γι αυτό, κι αν οι πόνοι αυτοί ήταν τόσο επώδυνοι καμία γυναίκα που γέννησε φυσικά δεν θα ζούσε!

Επικεντρώθηκα μόνο στις αναπνοές μου και ο στόχος μου ήταν να μην σκέφτομαι τον πόνο. Κι έτσι έκανα. Μόνο τρεις εξωθήσεις χρειάστηκαν και έχω πλέον στην αγκαλιά μου το αγοράκι μου, 3 μηνών πλέον.

Η μητέρα μου μου έλεγε «δεν θα θυμάσαι τίποτα μετά» και της έλεγα «μα τι λες, ολόκληρη γέννα είναι αυτή..» Κι όμως έτσι είναι.. όλα τα θυμάμαι με πολύ τρυφερότητα και αγάπη…

Να σημειώσω πως θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη κιόλας στιγμή που μου τον άφησαν πάνω μου για πάνω από δύο ώρες… ήταν φυσικά δική μου επιθυμία ο αποκλειστικός θηλασμός τον οποίο συνεχίζω μέχρι και σήμερα με επιτυχία.

Η συμβουλή μου: Ακολουθήστε το σώμα σας και τολμήστε το. Είναι ασύλληπτη η αίσθηση όταν νιώθεις να βγαίνει το παιδί σου από μέσα σου και να ξέρεις ότι το έχεις βοηθήσει εσύ!

Σας ευχαριστώ!
Ανδριάνα
    Ευχαριστούμε την φίλη Ανδριάνα που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της εμπειρία τοκετού! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες τοκετού ή θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
& ιστορίες τοκετού ΕΔΩ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *