Παράξενοι ήχοι και αναπνοή του νεογνού κατά το θηλασμό και μετά

Παράξενοι ήχοι και αναπνοή του νεογνού κατά το θηλασμό και μετά

Γεια σας. Έχω ένα αγοράκι 25 ημερών. Ξεκινήσαμε με μεικτή διατροφή γιατί μπήκε στη μονάδα λόγω ταχύπνοιας και αργότερα λόγω ίκτερου. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει αποκλειστικά θηλασμό.

Ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά, από χθες όταν τρώει ακούγονται πολύ έντονα οι γουλιές που καταπίνει, σαν να τρώει λαίμαργα με αποτέλεσμα να πνίγεται, να λαχανιάζει και να ρεύεται πολύ έντονα ακόμη κι όταν θηλάζει. Τρώει μόνο 20 λεπτά και κοιμάται. 

Ωστόσο η αναπνοή του αργεί να ηρεμήσει και κάνει κάτι ήχους σαν να προσπαθεί να κάνει εμετό και σαν να προσπαθεί να καθαρίσει το λαιμό του από κάτι. Στο τέλος βγάζει γουλιά. 

Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορώ να κάνω; 
Ευχαριστώ πολύ,

Ρόζα, Αθήνα

14/1/2016
Απαντά η Φωτεινή Φιλιούση, Παιδίατρος
paidiatroschania.com


Αγαπητή Ρόζα,
μπράβο σας που -παρόλα τα προβλήματα που προέκυψαν- σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εσείς καταφέρατε να θηλάζετε αποκλειστικά και φυσικά έτσι να συνεχίσετε!

Η ανάπτυξη του μωρού σου είναι πολύ καλή καθώς και όλες οι άλλοι παράμετροι που μας αναφέρεις (στα συμπληρωματικά στοιχεία), υποδηλώνουν επάρκεια γάλατος άρα μια ικανοποιητική σίτιση με το χρυσό υγρό!

Όμως, οι ήχοι που περιγράφεις κατά την σίτιση που επιμένουν και μετά από αυτήν, οι γουλιές, η παράξενη αναπνοή -δεδομένης και της πρόσφατης νοσηλείας με αναπνευστικό πρόβλημα- καθιστούν επιτακτική την αναζήτηση άμεσα ιατρικής βοήθειας από τον παιδίατρο σου, ο οποίος πρέπει να εξετάσει λεπτομερώς το ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό, να παρακολουθήσει τον τρόπο και την συμπεριφορά του μωρού σου, τόσο κατά την διάρκεια της σίτισής του όσο και για αρκετή ώρα μετά από αυτήν και έτσι να σου δώσει τις ασφαλείς απαντήσεις που ζητάς στα ερωτήματα σου.

Εν ολίγοις αναζήτησε άμεσα παιδίατρο να εξετάσει το μωρό σου.

Εύχομαι την καλύτερη δυνατή έκβαση και ανεξαρτήτως αποτελέσματος πρέπει να γνωρίζεις ότι εσύ δίνεις ήδη το καλύτερο και ισχυρότερο φάρμακο που υπάρχει: Το γάλα σου!!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *