Πώς να καταπολεμήσω τους κολικούς του μωρού μου;

Πώς να καταπολεμήσω τους κολικούς του μωρού μου;

 

Έχω μια κόρη σχεδόν 40 ημερών και παρατηρώ ότι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας έχει σημάδια πόνου στην κοιλίτσα της και πολλά αέρια. Να αναφέρω ότι μιλάμε για αποκλειστικό θηλασμό.

Κάνω όσα έχω διαβάσει στη μικρή και προσέχω τη διατροφή μου ώστε να μην τρώω φαγητά που μπορεί να την πειράξουν. Δεν έχω διαβάσει πουθενά αν τα γλυκά μπορεί να επηρεάσουν όπως και θα ήθελα να αναφέρω ότι από γαλακτοκομικά τρώω ελάχιστα.Πίνουμε εδώ και δέκα μέρες προβιοτικά αλλά δεν έχω δει διαφορά. Της ξεκίνησα εδώ και δυο μέρες ομοιοπαθητική περιμένοντας αποτελέσματα. Έχετε κάποια πρόταση ή κάποια συμβουλή που θα μπορούσε να βοηθήσει;

Ελευθερία, Αθήνα

 

10/3/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Ελευθερία,

Εάν το μωράκι σου συνεχίζει να  βάζει βάρος κανονικά και έχει μπόλικες και λερωμένες πάνες τότε δεν πρέπει να ανησυχείς ιδιαίτερα.

Καλό είναι όταν τρώει να κάνεις μαλάξεις στο στήθος για να τρώει και το παχύρρευστο πιο θρεπτικό γάλα που βγαίνει όταν αδειάζει το στήθος προκαλεί και λιγότερα αέρια. Επίσης να επιμένεις στο ρέψιμο.

Αν έχει σημάδια αλλεργίας στο γάλα όπως αίμα στα κόπρανα, βλέννες, δερματίτιδες τότε είναι σημαντικό να κάνεις αυστηρή δίαιτα αποφεύγοντας ακόμη και τα ίχνη και τα κρυμμένα για 2-3 βδομάδες.

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *