Αν δεν δώσω καθόλου πιπίλα είναι λάθος;

Αν δεν δώσω καθόλου πιπίλα είναι λάθος;

 

Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών. Γεννήθηκε 3 κιλά και σήμερα είναι 6 κιλά από αποκλειστικό θηλασμό.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: Πρέπει να δώσω πιπίλα στο παιδί; προσωπικά δε βρίσκω το λόγο, αφού μπορούμε να ηρεμήσουμε το μωρό με άλλους τρόπους, αλλά και παιδίατρος το συστήνει και όσοι γνωρίζουμε έχουν δώσει πιπίλα στα μωρά τους. Επίσης και ο σύζυγος επιμένει, μιας και θεωρεί πως θα δίνουμε πιπίλα στο παιδί και δε θα χρειάζεται να ασχολούμαστε μαζί του όλη την ώρα.Εγώ είμαι διστακτική, αλλά και μπερδεμένη, μιας και όλοι θεωρούν δεδομένη τη χρήση της πιπίλας, χωρίς να απαντάει κάνεις αν είναι υποχρεωτική ή όχι. Αν δεν δώσω καθόλου πιπίλα είναι λάθος;

Σας ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά που κάνετε. Προσωπικά έχω επιμείνει στο θηλασμό χάρη σε ένα σεμινάριο σας το οποίο παρακολούθησα.

Σας ευχαριστώ

Ελισάβετ, Θεσσαλονίκη
9/3/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γειά σου!
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και μπράβο σου που θηλάζεις!

Φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να δώσεις πιπίλα.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση – ακόμα και μετά από τόσα χρόνια στον κλάδο – πόση πίεση δέχονται οι μητέρες σε θέματα γονεικότητας.

Το ένστικτό σου ξέρει τι είναι καλό για το παιδί σου: ακολούθησέ το!

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *