Θηλασμός και συχνή χρήση φαρμάκων από τη μαμά

 

Λόγω ανατομικής διαφοροποίησης, η αριστερή μου θηλή ισχαίμισε από τους πρώτους θηλασμούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εσχάρα και τελικώς να πέσει.

Η θηλή αναπλάστηκε ολοκληρωτικά όταν το μωρό έκλεισε τον τρίτο μήνα. Μέχρι τότε ο θηλασμός γινόταν με θηλή σιλικόνης και πολύ πόνο.Απότοκος αυτής της επιπλοκής είναι ο αριστερός μαστός να μη μπορεί ποτέ να κενωθεί αποτελεσματικά καθώς το τμήμα της θηλής που έφυγε είναι πλέον ουλώδης ιστός.Κάνω πολλαπλές αποφράξεις πόρου εκείνου του σημείου, που πλέον δεν με οδηγούν σε μαστίτιδα καθώς τα αντιλαμβάνομαι εγκαίρως και ενώ πράττω τις τεχνικές που αναφέρονται στο site επιπλέον λαμβάνω και αντιφλεγμονώδη για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μήπως τελικά όμως το όφελος του θηλασμού είναι μικρότερο από το τίμημα να χορηγώ συνεχώς μέσω του θηλασμού στο μωρό φάρμακα;

 

Άννα, Νέα Ιωνία, Αθήνα

 

19/9/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Άννα,
Μπράβο σου για την υπομονή και επιμονή.

Σίγουρα τα οφέλη του θηλασμού είναι μεγαλύτερα από τις όποιες παρενέργειες των φαρμάκων. Τα αντιφλεγμονώδη και ιδιαίτερα η ιβουμπροφένη είναι ασφαλή για το θηλασμό.

Θέλω να πιστεύω ότι έχεις περάσει τα δύσκολα και τώρα θα βελτιωθούν τα πράγματα. Ίσως δοκιμάσεις και λεκιθίνη.

Καλή υπομονή και καλούς θηλασμούς.

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *