Γνωρίζετε πόση ζάχαρη περιέχουν οι παιδικοί χυμοί;

Γνωρίζετε πόση ζάχαρη περιέχουν οι παιδικοί χυμοί;

 

Μερικά από τα συσκευασμένα ποτά, όπως οι χυμοί, παρουσιάζονται συχνά ως υγιεινά και διατίθενται στο εμπόριο για τα παιδιά. Μπορεί να έχουν πολλές βιταμίνες και καλή γεύση, αλλά περιέχουν και πολλή ζάχαρη!

Μπορείτε να μαντέψετε ποιο από τα δύο περιέχει περισσότερη ζάχαρη;

 1. Συσκευασμένος χυμός πορτοκάλι (500ml) ή 4 donuts;
  Ο συσκευασμένος χυμός πορτοκάλι είναι νικητής με μικρή διαφορά, καθώς περιέχει 45g ζάχαρης ενώ τα 4 donuts περιέχουν 44g ζάχαρης.
 2. Συσκευασμένος χυμός πορτοκάλι (500ml) ή 34 ζαχαρωτά ζελεδάκια;
  Ο συσκευασμένος χυμός πορτοκάλι είναι νικητής καθώς περιέχει 45g ζάχαρης ενώ τα 34 ζαχαρωτά ζελεδάκια περιέχουν 38g ζάχαρης.
 3. Smoothie (500ml) ή 5 donuts;
  Είναι πιθανόν να μην μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πέντε ντόνατς περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που φτάνει τα 55g. Μεγαλύτερη έκπληξη; Ένα εμφιαλωμένο smoothie περιέχει 51g ζάχαρης.
 4. Νερό ή συσκευασμένος χυμός (180ml)
  Ο συσκευασμένος χυμός είναι τόσο μικρός, ώστε να μεταφέρεται εύκολα, τόσο βολικός για διψασμένα παιδιά. Αλλά κάτω από αυτό το «αθώο» εξωτερικό χαρτόνι κρύβονται 20g ζάχαρης. Το νερό, φυσικά, έχει μηδέν.

Τα υγιή σώματα χρειάζονται νερό! Προτιμήστε να δίνετε πολύ νερό ή φρεσκοστυμμένους χυμούς αντί για συσκευασμένα ποτά του εμπορίου, ακόμα κι αν αυτά είναι χυμοί.

Δημοσίευση: 19/9/2016

Σχετικά άρθρα:

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *