Αντιγριπικό εμβόλιο στην εγκυμοσύνη ή τη λοχεία;

Αντιγριπικό εμβόλιο στην εγκυμοσύνη ή τη λοχεία;

Μόλις μπήκα στο μήνα μου με ημερομηνία τοκετού 14/10. Σκέφτομαι πολύ να κάνω το αντιγριπικό εμβόλιο αλλά είναι συμβατό με το θηλασμό; Και αν ναι πότε είναι καλύτερα γίνει; Πριν ή αφού σαραντίσω;

Ευχαριστώ πολύ.

Λουκία, Μυτιλήνη
20/9/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Κονταλέκας Αλέξανδρος, Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Διεθνώς Πιστοποιημένος Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καταρχήν σας εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Πέρυσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε ότι η πρώτη προτεραιότητα αντιγριπικού εμβολιασμού θα πρέπει να είναι οι έγκυες, είτε υπάρχει πανδημία είτε όχι.

Τα μωρά μπορούν να εμβολιάζονται μετά τον έκτο μήνα της ζωής τους, ενώ μέχρι τότε έχουν μερική προστασία, αν οι μητέρες τους έχουν ήδη κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *