Θηλασμός και αντλήσεις. Θα αυξηθεί η παραγωγή μου ή σε λίγο δεν θα φτάνει;

Θηλασμός και αντλήσεις. Θα αυξηθεί η παραγωγή μου ή σε λίγο δεν θα φτάνει;

Θα  ήθελα παρακαλώ την βοήθειά σας όσον αφορά τον θηλασμό γιατί έχω πέσει σε βαθιά νερά και δεν ξέρω ακριβώς τι κάνω. Το μωράκι είναι 3 μηνών πλέον, και δεν ξέρω εάν έχω γάλα ούτε εάν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός.

Μέχρι πριν 5 εβδομάδες έπερνε 40γρ την εβδομάδα, εκτός της πρώτης εβδομάδας, μετά την ανάκτηση του βάρους γέννησης στις 10 ημέρες, που πήρε 200γρ. ‘Εκτοτε αντλώ με το χέρι το γάλα μου όταν δεν πίνει και του το έδινα με σύρηγγα 10 – 20 -30ml την φορά οπότε παίρνει 100 – 150γρ την εβδομάδα. 

Εδώ και 20 ημέρες του δίνω το αντλημένο με μπιμπερό, πλέον είμαστε στα 3 μπουκάλια την ημέρα απο 90-100ml το κάθε μπουκάλι (τόσο βγάζω το 24ωρο, πίνοντας και το μωρό απ’ το στήθος).

Αντλήσεις και μαλάξεις κάνω κάθε μία ώρα περίπου, και τις νυχτερινές ώρες και ξημερώματα ανά 3 ώρες. 

Το μωρό είναι σίγουρα πιο ήρεμο πλέον αλλά είναι φορές που δεν ρουφάει από το στήθος και αναγκάζομαι να το βγάλω με το χέρι. Ως πότε θα πρέπει να το κάνω αυτό; Συνεχίζοντας θα αυξάνεται ολοένα η παραγωγή ή σε λίγο δεν θα μπορω να καλύψω την ανάγκη του για τροφή; Πόσο πρέπει να τρώει;

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας, θα ήθελα να συνεχίσω τον θηλασμό. 


Δέσποινα, Χαλάνδρι

29/8/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Το μωράκι σας (σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που μας δώσατε) βγήκε από το μαιευτήριο 3220 γρ στις 31/5/2016. Στις 25/8/2016 ήταν 4810γρ. οπότε, αν δεν με απατούν οι μαθηματικές μου γνώσεις, πήρε 1590 γρ σε 86 ημέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 18,5 γρ ανά ημέρα. Η οδηγία λέει πως τα μωρά πρέπει να παίρνουν 20-30 γρ βάρους ανά ημέρα το πρώτο τρίμηνο της ζωής.

Η συμβουλή μου είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με πιστοποιημένο παιδίατρο για να αξιολογήσει την κατάσταση και να σας βοηθήσει με την αύξηση της παραγωγής σας.

Στην παρούσα φάση πιστεύω πως ένα καλό, πιστοποιημένο ηλεκτρονικό θήλαστρο θα σας βοηθήσει περισσότερο από την άντληση με το χέρι, κυρίως και για λόγους ξεκούρασης, μιας και όπως λέτε θηλάζετε και αντλείτε σχεδόν ανά μία ώρα.

Μην τα παρατήσετε, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό όμως για μια καλή εκτίμηση της κατάστασης, και για βοήθεια.

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *