Άνοιξε η θηλή μου και πονάω όταν θηλάζω. Τι να κάνω;

Άνοιξε η θηλή μου και πονάω όταν θηλάζω. Τι να κάνω;

Προσπαθώ να θηλάσω αποκλειστικά από την ημέρα που γεννήθηκε το μωράκι μου.  Ζήτησα στο μαιευτήριο να μην του δώσουν συμπλήρωμα και το είχα συνέχεια μαζί μου.
 
Στην πρώτη εβδομάδα έχει ανοίξει η αριστερή μου θηλή και είχα φρικτό πόνο κάθε φορά που τον θήλαζα από εκεί. Άρχισα να τρέμω την ώρα που έμπαινε το μωρό στο στήθος και τα πρώτα δύο λεπτά έκλαιγα και σφάδαζα. Και το δεξί με πονούσε αλλά λιγότερο. 

Στις γουλιές του μωρού που έβγαζε άρχισα να βλέπω αιματάκι μάλλον από το στήθος μου. Όλο τον καιρό βάζω μόνο αλατόνερο, φοράω κοχύλια και το αφήνω και έξω χωρίς ρούχα. 

Σήμερα αποφάσισα να αρχίσω να χρησιμοποιώ θήλαστρο στο αριστερό στήθος. Έβγαλα μία μερίδα 60ml, βάζοντας 15ml από το ένα στήθος και 45 από το άλλο. Μετά συνέχισα κανονικά το θηλασμό από το δεξί στήθος και όταν ήρθε η ώρα του αριστερού του το έδωσα με μπιμπερό και το ήπιε όλο μονορούφι σε 5-7 λεπτά. Μετά από δυόμισι ώρες ξαναθήλασα από το δεξί. Έξι ώρες μετά την πρώτη άντληση ξαναάντλησα και έβγαλα με κόπο 60 ml παίρνοντας όμως και λίγο από το καλό στήθος. 

Το ερώτημα είναι κάνω καλά που έβαλα θήλαστρο για να ξεκουραστεί το στήθος; Στο στήθος να βάζω κάτι άλλο εκτός από αλατόνερο; Μου είπαν για λανολίνη αλλά φοβόμουνα μην το μαλακώσει αντί να το σκληρύνει. Τις αντλήσεις πρέπει να τις κάνω με κάποιο καλύτερο σύστημα για να μην χάνω το γάλα που πάει στα κοχύλια ενδιάμεσα; 

Σας ευχαριστώ πολύ!

Εύα, Βούλα

24/6/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,
είστε αξιοθαύμαστη για την  επιμονή σας και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε μπορούν να λυθούν με τη σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος ώστε να προσφύεται στη θηλαία άλω και όχι στη θηλή.

Επίσης καλό είναι να γίνει έλεγχος του μωρού για τυχόν χαλινό στόματος, μια συχνή αιτία αρχικών προβλημάτων στο θηλασμό.

Αποφύγετε το αλατόνερο και τη λανολίνη (δεν επιτρέπεται σε ανοικτή πληγή) και αναζητήστε υποστήριξη και σωστή καθοδήγηση από συνάδελφο πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού ibclc ώστε να αρχίσετε να απολαμβάνετε το υπέροχο ταξίδι του θηλασμού.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *