Σκίστηκαν οι θηλές μου και πονάω πολύ

Απαντά η
Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας! Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια σας…
Είμαι μητέρα 2 αγοριών 2,5 ετών και 9 μηνών. Θηλάζω αποκλειστικά αλλά το πρόβλημα μου είναι ο,τι πληγώθηκαν ξανά οι θηλές (είναι ευαίσθητες και στην αρχή πονούσα πάρα πολύ και στα δυο μου παιδιά).

Ο μικρός ενώ θηλάζει με δαγκώνει με τα ούλα. Αποτέλεσμα… έχουν σκιστεί γύρω γύρω και οι δύο. Σε κάθε θηλασμό ακριβώς στο ίδιο σημείο πιέζει και ο πόνος αυξάνεται. Βάζω σπαθόλαδο, κρέμα λανολίνης και ψευτοθηλές αλλά τίποτα…

Δοκίμασα μετά από μήνες και το θήλαστρο, αλλά τα έκανα χειρότερα δυστυχώς. Αναγκαστικά έδωσα ξένο γάλα αφού ματώσανε και ενδιάμεσα θηλάζω αλλά πάλι τα ίδια. Πραγματικά έχω απελπιστεί… παρακαλώ βοηθήστε με!

Χαρούλα, Νευροκόπι Δράμας
05/02/2015
Αγαπητή Χαρούλα,Μπράβο για την υπομονή και επιμονή αλλά για να υπάρχει ακόμη πρόβλημα στις θηλές πρέπει να υπάρχει κάτι παθολογικό και πολύ πιθανόν να χρειαστεί να δεις σύμβουλο θηλασμού.

Μπορεί το μωρό να μην πιάνει σωστά τη θηλή ή να έχει χαλινό στη γλώσσα που να το εμποδίζει να πιάσει. Ίσως να υπάρχει μόλυνση, μύκητες ή δερματίτιδα στις θηλές.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να πονάς τόσο πολύ για να θηλάσεις και πρέπει να ζητήσεις άμεσα βοήθεια.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

 
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

  1. Συμβουλές για πληγωμένες θηλές
  2. Ραγάδες των θηλών & τρόποι αντιμετώπισης
  3. Πληγωμένες θηλές: Πόνος και δυσκολία θηλασμού
  4. Πληγώθηκαν οι θηλές μου και πονάω. Τί να κάνω;
  5. Το πρόβλημά μου είναι οι πληγωμένες θηλές
  6. Έντονος πόνος στις θηλές κατά τον θηλασμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *