Πότε σταματάνε οι νυχτερινές κενώσεις του μωρού;

Πότε σταματάνε οι νυχτερινές κενώσεις του μωρού;

Το μωράκι μου είναι 10 εβδομάδων και το θηλάζω αποκλειστικά. Βάζει βάρος κανονικά, 1kgr/μήνα. Τα διαστήματα του θηλασμού, κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι το πολύ κάθε 2 ώρες. Όμως, δεν σταματήσαμε τις νυχτερινές κενώσεις.

Κάνει μία φορά το βράδυ και μετά ξαγρυπνάμε. Είναι φυσιολογικό; Πότε σταματάνε οι νυχτερινές κενώσεις;

Παρασκευή, Χαλκιδική

17/5/2016
Απαντά o επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Εμμανουήλ Σταματίου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Η ανάπτυξη του μωρού σας πράγματι  είναι εξαιρετική (σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που μας στείλατε).

Οι κενώσεις του μωρού που θηλάζει, μετά την τέταρτη ημέρα από  τη γέννηση, είναι εκρηκτικές, χαλαρές, αφρώδεις,  βλεννώδεις  και κοκκώδεις με  χρυσοκίτρινη ή πρασινωπή απόχρωση. Ο αριθμός τους το 24ωρο ποικίλει από 2-3 μέχρι 7-8 ή και περισσότερες. Το μωρό συνήθως ενεργείται στη διάρκεια του  γεύματος.

Μετά την 6η εβδομάδα ο κενώσεις είναι φυσιολογικό να έχουν αλοιφοειδή σύσταση με χρυσαφή απόχρωση  και να είναι  λιγότερες,  από μία την ημέρα έως μία κάθε 2 έως 5 ημέρες. Όμως το μωρό που θηλάζει δεν παθαίνει δυσκοιλιότητα, οι κενώσεις του έχουν πάντα μαλακή σύσταση και δεν υπάρχει λόγος να του δίνονται ζαχαρούχα διαλύματα. Είναι επίσης φυσιολογικό σε άλλα μωρά να παραμένουν σε μόνιμη βάση αραιές και να είναι συχνές.

Το μωρό σας εφόσον συνεχίζει να θηλάζει και τη νύχτα είναι φυσιολογικό να έχει και τον ανάλογο αριθμό κενώσεων. Να έχετε όμως  υπομονή γιατί σίγουρα μέσα σε ένα μήνα από τώρα, αυτό το πρόβλημα θα έχει ξεπεραστεί και δεν θα σας απασχολεί πλέον, εφόσον οι κενώσεις του στη διάρκεια της νύχτας σταδιακά θα σταματήσουν και θα ανήκουν πια στο παρελθόν, όπως συμβαίνει στην μέγιστη πλειοψηφία των βρεφών.

Σας εύχομαι ολόθερμα να συνεχίσετε την ιερή προσπάθεια για  να ικανοποιήσετε το πρώτο δικαίωμα του παιδιού σας να πίνει αποκλειστικά δικό σας γάλα. 

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *