Τα μωρά κάνουν αιμορροΐδες;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλημέρα!
Ο μικρός μας γεννήθηκε πριν τρεις βδομάδες με κ.τ. Θηλάζει αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή και το βάρος του αυξάνεται κατά 35 γρ. την ημέρα.

Οι κενώσεις του είναι ναι μεν συχνές αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες φαίνεται να υποφέρει, κουνάει το σωματάκι του, τα χεράκια του, δεν βρίσκει παρηγοριά στο στήθος και τελικά τον παίρνω αγκαλιά μέχρι να μπορέσει να κάνει κακάκια.

Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα περίπου την ίδια ώρα (μεταξύ 4-5 π.μ.). Τον πλένω και σιγά σιγά ηρεμεί. Στον πρωκτό του μετά την πρώτη εβδομάδα εμφάνισε ένα μικρό μπαλάκι σαν αιμορροΐδα, ρωτήσαμε την παιδίατρο και μας είπε ότι είναι μάλλον από τις πολλές κενώσεις και το σφίξιμο.

Γνωρίζετε αν αυτό είναι φυσιολογικό;
Ευχαριστώ πολύ
Δήμητρα, Κέρκυρα

27/06/2013

Μπράβο σου για τον αποκλειστικό θηλασμό.

Τα μωρά σε αυτή την ηλικία έχουν συχνά αέρια και πονάκια μέχρι να ενεργηθούν. Τα κόπρανα πώς είναι; Αν είναι πολύ υδαρείς οι κενώσεις ίσως να πρέπει να δίνεις μόνο τον ένα μαστό σε κάθε γεύμα.

Τα μωρά δεν κάνουν αιμορροΐδες αλλά συχνά φαίνονται σαν πτυχώσεις στον πρωκτό πριν από τις κενώσεις. Αν το μωρό έχει κάτι διαφορετικό τότε ίσως να πρέπει να το δει ειδικός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *