Συχνές διάρροιες με αποκλειστικό θηλασμό

Συχνές διάρροιες με αποκλειστικό θηλασμό


Απαντά η Μαρία Χολή Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σας, θα ήθελα πολύ να μου πείτε τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί.

Έχω ένα αγοράκι 1,5 μηνών και τον θηλάζω αποκλειστικά. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχει πολλές διαρροϊκές κενώσεις και πολλές φορές αέρια με υγρά μόνο. Σχεδόν κάθε 2 ώρες του αλλάζω πάνα.

Αναπτύσσεται κανονικά και ύψος και βάρος. Έχει διάθεση, κοιμάται κανονικά. Το θέμα μου είναι ότι από τις συχνές διάρροιες έχει κάνει παράτριμμα στην περιοχή του πωπού του, αρκετά έντονο το πρόβλημα. Έχω δοκιμάσει πολλές κρέμες επουλωτικές και αντιμυκητιασικά με εντολή παιδιάτρου, αλλά τίποτα.

Το πρόβλημα επιμένει και φοβάμαι μήπως το επηρεάζει κάτι απ’ τη διατροφή μου… Δεν τρώω λαχανικά, όσπρια και εδώ και δυο εβδομάδες έχω κόψει και τα γαλακτοκομικά… Αναρωτιέμαι αν φταίει η γλουτένη στα υπόλοιπα τρόφιμα που τρώω.

Απαντήστε μου άμεσα σας παρακαλώ γιατί ο μικρός πονάει πολύ και έχω αγανακτήσει.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Μάσια, Πειραιάς

27/01/2015
Αγαπητή φίλη,
τα μωράκια που θηλάζουν ούτως ή άλλως κάνουν κενώσεις που θυμίζουν διάρροια.

Το αν “φταίει” κάποια τροφή που τρώτε εσείς είναι δύσκολο να το συμπεράνουμε μόνο από αυτό το στοιχείο.

Το δερματάκι του είναι ξηρό; υπάρχουν αλλεργίες στην οικογένεια;

Επίσης η αποχή από τα γαλακτοκομικά πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον για 2-3 εβδομάδες προκειμένου να βγάλουμε συμπεράσματα. Καλό είναι να μην οδηγούμαστε σε στερητικές δίαιτες χωρίς καθοδήγηση.

Ελπίζω σύντομα να λυθεί το θέμα σας και να χαρείτε το μωράκι σας!!!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *