Οι ψευδοθηλές μειώνουν την παραγωγή;

Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr

Καλησπέρα. Γέννησα πριν από 5 μέρες και ήθελα αποκλειστικό θηλασμό. Οι θηλές μου είναι επίπεδες και το μωρό δεν μπορούσε να τις πιάσει, παρά τις προσπάθειες που έκανα με τις μαίες στο μαιευτήριο!!! Τελικά έβαλα θηλές σιλικόνης και θηλάζω αποκλειστικά.

Υπάρχει κίνδυνος μείωσης της παραγωγής και απογαλακτισμού αν συνεχίσω να θηλάζω έτσι; Αν το μωρό δεν καταφέρει να πιάσει τη δική μου θηλή, θα μπορέσω με τη σιλικόνη να θηλάσω για ένα χρόνο, όπως θα ήθελα;

Βούλα, Μεσσηνία
10/11/2014
Να σας ζήσει το μωρό!
Oι θηλές σας λογικά θα σχηματιστούν σιγά σιγά με το θηλασμό.

Οι ψευδοθηλές σιλικόνης καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν για περιορισμένο διάστημα. Αν είναι εφικτό θα βοηθούσε να δείτε από κοντά κάποιον  επαγγελματία υγείας με εμπειρία στο θηλασμό, προκειμένου να εκτιμήσει αν το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά στο στήθος και να σας βοηθήσει να θηλάσετε χωρίς τις θηλές.

Οι θηλές σιλικόνης μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη παραγωγή μακροπρόθεσμα, για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινό βοήθημα.

Παρατήρησα επίσης ότι το μωρό θηλάζει μόνο 5-6 φορές την ημέρα. Καλό θα ήταν να θηλάζει πιο συχνά, με στόχο τους 8-10 θηλασμούς την ημέρα.

Επίσης είναι σημαντικό όταν είναι στο στήθος να μην κοιμάται συνεχώς. Αν το μωρό δεν είναι σε θέση να θηλάσει αποτελεσματικά τότε θα πρέπει να βγάζετε γάλα συστηματικά και να το δίνετε στο μωρό, κατά προτίμηση όχι με μπιμπερό αλλά με κάποιο εναλλακτικό τρόπο (κουταλάκι, σύριγγα).

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *