Οι “ειδικοί” απαντούν # 70 – Θέμα: Θηλές σιλικόνης

Οι “ειδικοί” απαντούν # 70 – Θέμα: Θηλές σιλικόνης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γέννησα στις 16.07 ένα κοριτσάκι βάρους 2.550 κιλών. Από την πρώτη στιγμή ήθελα να την θηλάσω, αλλά ειδικά τις πρώτες 2 μέρες κοιμόταν πολύ και την 3η και 4η ημέρα που είχα κ εγώ περισσότερο γάλα και δοκίμασα πιο εντατικά, διαπίστωσα ότι δεν μπορούσε να πιάσει καλά το στήθος μου, το οποίο της γλύστραγε. Ως εκ τούτου, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ θηλές σιλικόνης κι αμέσως θήλασε. Τώρα είναι 3.300 περίπου, αλλά έχει πολλούς κολικούς κ νομίζω ότι με τις θηλές αυτές καταπίνει πολύ αέρα. Μια, δυο φορές που δοκίμασα να την θηλάσω χωρίς αυτές δεν τα κατάφερα…τι ενδείκνυται να κάνω;

Βασιλική Κ.
, Π. Φάληρο


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Διαβάζοντας προσεχτικά τις πληροφορίες που έγραψες, παρατήρησα ότι το κοριτσάκι σου την εβδομάδα 15-23.08 πήρε μόνο 100γρ.

Μπορεί να φταινε η θηλές σιλικόνης (λανθασμένη χρήση, λάθος μέγεθος) ή απλά να μην φτάνουν η 6 φορές που μπαίνει το μωρό στήθος. Σε πρώτη φάση είναι καλό να αυξήσεις τους θηλασμούς σε 8-12 το 24ωρό και να αφήνεις το μωρό να θηλάζει όση ώρα θέλει, «αδειάζοντας» πρώτα το ένα στήθος. Εάν δεις ότι πεινάει και άλλο, προσφέρεις και το δεύτερο.

Για να σταματήσεις να χρησιμοποιείς θηλές σιλικόνης μπορείς να δοκιμάσεις τα εξής:

Μην βιάζεσαι, μην αφήνεις το μωρό ατάιστο και όταν το μωρό κλαιει, να το ησυχάζεις και να ξαναπροσπαθείς. Αν δεις ότι δεν πιάνει το στήθος, το θηλάζεις πάλι με την θηλή σιλικόνης. 

  • Ακούμπησε στην θηλή σου ένα βρεγμένο πολύ κρύο πανί για να σκληρύνει πριν τον θηλασμό.
  •  Συμπίεσε το στήθος σου και κράτα το έτσι μέχρι να ξεκινήσει να θηλάζει το μωρό και σιγά-σιγά το άφησε το. 
  •  Δοκίμασε διαφορετικές στάσεις θηλασμού. 
  •  Προσπάθησε να θηλάσεις όταν το μωρό είναι νυσταγμένο. 
  •  Βγάλε λίγο γάλα με το θήλαστρο ή με το χέρι και προσπάθησε να βάλεις το μωρό όταν έχει αρχίσει και κατεβαίνει το γάλα. 
  •  Ξεκίνα να θηλάζεις με την θηλή σιλικόνης και βγάλε την αφού φαει το μωρό, ξανάβαλε το μωρό μήπως πιάσει. Δώσε το δεύτερο στήθος χωρίς την θηλή σιλικόνης. 
  •  Δώσε στο μωρό πολλές ευκαιρίες να θηλάσει, κρατώντας το πάνω σου δέρμα με δέρμα η κάνοντας μαζί ένα μπάνιο στην μπανιέρα.

 

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *