Το παιδί μου 33 μηνών, θηλάζει ακόμα και είμαι τόσο περήφανη γιατί…

Το παιδί μου 33 μηνών, θηλάζει ακόμα και είμαι τόσο περήφανη γιατί…

Ευχαριστήρια επιστολή/Ιστορία θηλασμού της μαμάς ΔήμητραςΜε το που έμεινα έγκυος θεωρούσα αυτονόητο ότι το μωρό μεγαλώνει με ένα μπουκάλι γάλα στο στόμα και μία πιπίλα… Ευτυχώς η άγνοιά μου με οδήγησε στην διαδικτυακή αναζήτηση και στον ιστότοπό σας…


Χάρη στις δικές σας πληροφορίες θήλασα αποκλειστικά 6  μήνες. Χάρη στις δικές σας ιστορίες το παιδί μου είναι 33 μηνών και θηλάζει ακόμα!!!

Παρά την κούραση, το αρχικό άγχος, την παραπληροφόρηση, την αποθάρρυνση από την πλειοψηφία του περιβάλλοντος, είμαι τόσο περήφανη που το παιδί μου πάει στα 3 και θηλάζει ακόμα!!!

Και ξέρετε γιατί; Γιατί “βλέπω” τα οφέλη του θηλασμού:

  • Πέταξε μόνη της την πιπίλα στον χρόνο
  • Μιλάει από 18 μηνών
  • Ποτέ δεν είχε άγχος αποχωρισμού
  • Ζήτησε μόνη της να βγάλει την πάνα πριν τα 2 χρόνια
  • Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτόν της
  • Έχει θάρρος, κουράγιο, ενσυναίσθηση, υπομονή όταν χρειάζεται. Συνεργάζεται, καταλαβαίνει, συζητάει. (Σαν παιδί έχει και τις εξάρσεις της, αλλά είναι ελάχιστες)

Δε λέω, σίγουρα πολλά του χαρακτήρα της οφείλονται στη διαπαιδαγώγησή της (είμαι νηπιαγωγός και ο μπαμπάς μας πολύ συναισθηματικός και ταυτόχρονα λογικός) το υπόβαθρο όμως το δημιούργησε ο θηλασμός!!! Η σταθερή αγκαλιά, το πολύτιμο μητρικό γάλα, η μόνιμη αποδοχή, η διαρκής έμπρακτη αγάπη… δηλαδή ο θηλασμός!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας πληροφορείτε ορθώς και μας εμπνέετε.

Μία σημείωση για τους νέους γονείς: Πρώτος ο θηλασμός αναντίρρητα. Δεύτερον (επιτρέψτε μου) η ανυπαρξία τηλεόρασης στο σπίτι. Μην το παίρνετε αψήφιστα. Η έλλειψη τηλεόρασης θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό να ανθίσει το παιδί σας! Είναι δύσκολο, αλλά πετάξτε τη! Γιατί το παιδί σας αξίζει το καλύτερο περιβάλλον!!!

Δήμητρα

    Ευχαριστούμε τη φίλη Δήμητρα για την εμπιστοσύνη της και τα καλά της λόγια, που μοιράστηκε μαζί μας μέσα από τη δική της εμπειρία θηλασμού. Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *