Μετά από καισαρική και μπιμπερό το μωρό μου δεν πιάνει το στήθος

Μετά από καισαρική και μπιμπερό το μωρό μου δεν πιάνει το στήθος

Γέννησα με καισαρική πριν 10 ημέρες και στην κλινική έδωσαν μπιμπερό. Αποτέλεσμα το μωρό να μην δέχεται να πιάσει το στήθος μου. Βγάζω το γάλα με θήλαστρο και της το δίνω με μπιμπερό αλλά θα ήθελα να την θηλάσω.

Όλοι μου λένε ότι αφού έμαθε το μπιμπερό δεν πρόκειται να δεχτεί το στήθος. Επίσης έχω επίπεδες θηλές που δεν διευκολύνουν το πρόβλημα.Μαρία, Αθήνα

19/4/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Φωτεινή Φιλιούση, Παιδίατρος

Αγαπητή Μαρία να σου ζήσει το μωρό.

Η μεγάλη σου επιθυμία να θηλάσεις μπορεί να σου δώσει την δύναμη που χρειάζεται για να το πετύχεις. Σίγουρα γίνανε αρκετά λάθη και σίγουρα μια καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός (που σε σας δεν συνέβη) όμως ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα. Σκέψου ότι υπάρχουν γυναίκες που θήλασαν το υιοθετημένο τους παιδί!! Απόδειξη ισχυρή ότι η δύναμη της ψυχής και του μυαλού κινεί τα πάντα μέσα στον οργανισμό μας.

Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι πρέπει άμεσα να αναζητήσεις έναν σύμβουλο θηλασμού ο οποίος θα εκτιμήσει το ζεύγος νεογνό-μητέρα, θα εντοπίσει τις αρνητικές συμπεριφορές τόσο στο νεογνό όσο και σε σένα, τα πιθανά προβλήματα πχ επίπεδες θηλές, θα δώσει λύσεις, θα σε ενθαρρύνει και θα σε στηρίξει στις δυσκολίες που θα προκύψουν.

Πολλές φορές μου συνέβη να έρθουν μητέρες στο ιατρείο μου με υποτιθέμενες επίπεδες θηλές (που πολλές φορές ήταν λάθος εκτίμηση…) κι όταν υποδείξαμε την σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος ως εκ θαύματος(!!) το μωρό απλά θήλασε!

Χρειάζεται αρκετή δουλειά γιατί το μωρό σου κάνει και πολλά γεύματα με μπουκάλι και οι αντλήσεις σου δεν είναι συστηματικές. Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχει και το σύστημα σίτισης SNS, για να αποφύγεις το μπιμπερό και να κρατήσεις ενεργό το στήθος σου.

Όλα αυτά καθιστούν άκρως αναγκαία την αναζήτηση του πλησιέστερου σε σένα σύμβουλου θηλασμού που θα σας οδηγήσει σε έναν αποτελεσματικό κι επιτυχημένο θηλασμό, κατά προτίμηση αποκλειστικό, αλλά ακόμη και εάν αυτός δεν επιτευχθεί στο 100% μην απογοητευτείς και μην τα παρατήσεις εύκολα.

Σου εύχομαι την καλύτερη δυνατή έκβαση στο υπέροχο ταξίδι του θηλασμού και της ανατροφής του παιδιού σου.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *