Υπολείμματα πλακούντα μέσα στη μήτρα

Γέννησα στις 14.09.2015 με φυσιολογικό τοκετό. Έκανα αποκλειστικό θηλασμό για 2 μήνες. Κατά τη διάρκεια του θηλασμού είχα αίμα… άλλοτε λίγο και άλλοτε αρκετό… δεν είχα πόνο καθόλου αλλά ένιωθα εξάντληση… 

Επισκέφτηκα το γυναικολόγο μου μετά από ένα λιποθυμικό επεισόδιο και όταν με εξέτασε είδε υπολείμματα του πλακούντα στη μήτρα.

Στις 9.11.2015 μου έκανε απόξεση και μετά από δύο μέρες σταμάτησα να έχω γάλα για θηλασμό… Μετά την απόξεση είχα αίμα για 2 εβδομάδες. Σταμάτησε για 1-2 μέρες και στις 30.11.2015 είχα αίμα πάλι για 3-4 μέρες… εκ τότε δεν έχω αδιαθετήσει ξανά…

Υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η περίοδος πιο πολύ; Η ηλικία μου είναι 39 χρονών…

ΚούλλαΛεμεσός

6/2/2016
Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology | παιδογυναικολογος.gr

Αγαπητή φίλη,

Από όσα περιγράφετε, υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ακόμα υπολείμματα πλακούντα μέσα στη μήτρα. Καλό είναι να κάνετε πάλι έναν υπερηχογραφικο έλεγχο για να δείτε αν το εσωτερικό της μήτρας έχει καθαριστεί καλά ή όχι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμούμε να κάνουμε υστεροσκόπηση και όχι απόξεση, ώστε να έχουμε άμεση οπτική εικόνα του προβλήματος, και όχι να κινούμαστε τυφλά.

Με το υπερηχογράφημα θα δούμε και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από τις ωοθήκες σας, όπως κύστη. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κάνετε και κάποιες συγκεκριμένες ορμονικές εξετάσεις.

Καλά αποτελέσματα.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *