Ένα χρόνο μετά τη γέννα άρχισα να πονάω στην κοιλιά. Φταίει ο θηλασμός;

Ένα χρόνο μετά τη γέννα άρχισα να πονάω στην κοιλιά. Φταίει ο θηλασμός;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος
γαλουχίας IBCLC | Σπίτι Θηλασμού

Γεια σας. Θηλάζω ακόμα το 15 μηνών αγοράκι μου. Πρώτη φορά αδιαθέτησα μόλις ο μικρός συμπλήρωσε τους 6μήνες. 

Από τότε και για το επόμενο τρίμηνο αδιαθετούσα σταθερά κάθε 40μέρες και στην συνέχεια σταθεροποιήθηκαν στις 29 μέρες μέχρι και την συμπλήρωση του έτους από την γέννα μου, πράγμα που
θεώρησα πολύ φυσιολογικό για εμένα αφού πριν την εγκυμοσύνη είχα πάντα σταθερό κύκλο 28 ημερών. 

Το πρόβλημα είναι ότι από τον Γενάρη (1 χρόνο από την γέννα) άρχισα να πονάω για πρώτη φορά έντονα χαμηλά περίπου στην καισαρική και διήρκεσε ο πόνος τουλάχιστον για το επόμενο 2μηνο με εξάρσεις και υφέσεις και τώρα δεν έχω αδιαθετήσει ξανά από την 31/01/2015. 

Όταν το ανέφερα στον γιατρό μου και αφού αποκλείσαμε την πιθανή εγκυμοσύνη μου είπε φταίει ο θηλασμός! 

Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας γιατί ο γιατρός μου που ήταν από την αρχή κάπως αντίθετος από τον θηλασμό δεν με έπεισε με τα λόγια του.  Πρέπει να το ψάξω περισσότερο; αφού είχε σταθεροποιηθεί η περίοδος μου γιατί να χαλάσει; μπορεί το ότι γύρισα στην δουλειά και αγχώθηκα να μου το δημιουργήσει αυτό;

Ηρώ, Γκύζη – Αθήνα

01/04/2015

Καλημέρα σας,
θα χρειαστείτε μια μεγαλύτερη διερεύνηση, πιθανώς ένας υπέρηχος και μια καλή γυναικολογική εκτίμηση για την κατάσταση του ενδομήτριου.

Παρά ταύτα σας διαβεβαιώ ότι ο θηλασμός δεν ευθύνεται για τον πόνο στην κοιλιακή χωρά.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *