Παγκόσμια ημέρα αυτισμού (2 Απριλίου)

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού (2 Απριλίου)

Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό

Ο αυτισμός εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή.

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία πιστεύεται ότι ο αυτισμός του παιδιού έχει βιολογική βάση και μάλιστα πως ξεκινά από την μήτρα της εγκύου μητέρας του.

Ερευνητές αναφέρουν ότι τα πρώτα συμπτώματα του αυτισμού, όπως απουσία βλεμματικής επαφής, χαμόγελου και προσπάθειας φωνητικής επικοινωνίας, στις περισσότερες περιπτώσεις παρουσιάζονται μετά την ηλικία των έξι μηνών.

Οι γονείς που έχουν ένα παιδί με αυτισμό, έχουν πιθανότητα 2% έως 8% να αποκτήσουν και δεύτερο αυτιστικό παιδί.

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008.

Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.


Δημοσίευση 02/04/2015

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *