Πόσα γραμμάρια το μήνα πρέπει να παίρνει το μωρό με αποκλειστικό θηλασμό;

Πόσα γραμμάρια το μήνα πρέπει να παίρνει το μωρό με αποκλειστικό θηλασμό;

Γεια σας το μωρό μου πήρε 550 γραμμάρια στις 28 μέρες, με αποκλειστικό θηλασμό. Το μωρό είναι σήμερα 47 ημερών. Γεννήθηκε 4490. Βγήκαμε στις 4 ημέρες 4240 γραμμάρια. Στο γιατρό στις 10 μέρες 4500 γραμμάρια. Στο γιατρό στις 38 μέρες 5050 γραμμάρια.

Ο γιατρός είπε ότι είναι καλά… Εσείς τι λέτε;

 Ευχαριστώ πολύ… 🙂

Κατερίνα, Λεπτοκαρυά Πιερίας
11/1/2016
Απαντά η Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Το πρώτο τρίμηνο μετά τη γέννηση, τα μωρά παίρνουν περίπου 20-30 γραμμάρια την ημέρα. Η εκτίμηση της ανάπτυξης του βρέφους γίνεται με βάση το βάρος, αλλά και με βάση τα ούρα, τις κενώσεις και τη γενική του κατάσταση.

Εφόσον όλα τα παραπάνω είναι καλά και ο παιδίατρος εξέτασε το μωρό σας και το βρήκε υγιές, δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε. Χρειάζεται βέβαια να θηλάζετε σωστά και συχνά και να είσαστε σε τακτική επικοινωνία με τον παιδίατρό σας.
Καλή συνέχεια!
    • Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “

Ρώτα τον Ειδικό

 
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *