Θηλάζω αλλά αγχώνομαι για το εβδομαδιαίο βάρος του μωρού

Θηλάζω αλλά αγχώνομαι για το εβδομαδιαίο βάρος του μωρού

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Το μωρό μου πήρε 100γρ αυτήν την εβδομάδα! Συνήθως την ζυγίζω κάθε Παρασκευή (!) τώρα μάλλον από ένστικτο την ζύγισα Πέμπτη! Τώρα θα μου πεις, ναι αλλά κοίτα πόσο πήρε τόσο καιρό!

Προβληματίζομαι γιατί το στήθος πολλές φορές την ημέρα φαίνεται άδειο! Και ξαφνικά σταμάτησαν και τα κακά της! Σήμερα 4η μέρα έκανε εχθές μια φορά και όχι την συνηθισμένη ποσότητα!

Φαίνεται και εκείνη να πεινάει! Είναι πιο ανήσυχη!

Πιστεύετε ότι δεν της φτάνει το γάλα και μαζί με αυτό περνάει και κάποιο άλμα; ή αγχώνομαι χωρίς λόγο;

Ευχαριστώ!

Λυδία, N. Κόσμος, Αθήνα
16/03/2015
Αγαπητή φίλη,
θα σας πρότεινα να πετάξετε τη ζυγαριά μια και μόνο άγχος μπορεί να σας προκαλέσει. Στα παιδιά δεν αξιολογούμε τα γραμμάρια που προσλαμβάνουν κάθε ημέρα/εβδομάδα/μήνα κλπ αλλά κυρίως τη γενική τους εικόνα, των αριθμό των ουρήσεων/κενώσεων 24ώρου, το χρώμα τους, την ομαλή ψυχοκινητική ανάπτυξη και πολλά άλλα.

Ο θηλασμός δεν περιλαμβάνει μεζούρα να μετράμε τα ml όπως με το σκονόγαλα και δεν έχει τόσο σημασία εφόσον όλα τα άλλα βαίνουν καλώς.

Καλό είναι επίσης να θυμόμαστε ότι οι καταλληλότερες καμπύλες ανάπτυξης είναι εκείνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όχι εκείνες του βιβλιαρίου παρακολούθησης του παιδιού (βάσει αυτών των καμπυλών το βάρος του μωρού σας είναι ικανοποιητικό (σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που μας δώσατε).

Συζητήστε με τον παιδίατρό σας τους όποιους προβληματισμούς σας και συνεχίζετε να θηλάζετε ακάθεκτα!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

  • To ζύγισμα των βρεφών ως εμπόδιο στο μητρικό θηλασμό
  • Πρέπει να νοικιάσω ζυγαριά και να δώσω συμπλήρωμα;
  • Βάρος μωρού. Να μην επαναπαύομαι μόνο στον θηλασμό;
  • Αργεί πολλές μέρες να κάνει κακά… είναι φυσιολογικό αυτό για ένα μωρό που θηλάζει;
  • Σωματομετρικοί δείκτες μωρού και συμπλήρωμα
  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *