Μπορεί να κοπεί ή να μειωθεί το γάλα μου λόγω περιόδου;

Μπορεί να κοπεί ή να μειωθεί το γάλα μου λόγω περιόδου;

Απαντά η Μαρία Χολή
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σας. Είμαι η Αναστασία και έχω έναν γιο που θα κλείσει τους 7 μήνες σε δώδεκα μέρες. Τον θήλαζα αποκλειστικά τους πρώτους 6 μήνες και συνεχίζω να θηλάζω, πλέον όμως λιγότερο, λόγω της εισαγωγής των τροφών.

Τις 3 τελευταίες ημέρες αισθάνομαι ότι το γάλα μου έχει μειωθεί και στεναχωριέμαι γιατί θέλω να συνεχίσω να θηλάζω. Επίσης, τις ημέρες αυτές νιώθω πόνο στη μέση όπως όταν περίμενα περίοδο.

Ήθελα να ρωτήσω αν σε περίπτωση που μου έρθει και “κοπεί” ή μειωθεί αισθητά το γάλα, υπάρχει τρόπος να το αυξήσω γιατί επιθυμώ να τον θηλάσω τουλάχιστον ένα χρόνο.

Περιμένω απάντηση σας.
Ευχαριστώ
Αναστασία, Θεσσαλονίκη

16/02/2015
Αγαπητή φίλη,
δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι θα κοπεί το γάλα με την έλευση της εμμηνορρυσίας. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ούτε μειώνεται η παραγωγή αν συνεχίσετε να προσφέρετε το στήθος.

Αν πάντως για οποιοδήποτε (άλλον) λόγο, μειωθεί η παραγωγή σας, υπάρχει πάντα δυνατότητα αύξησης και επαναγαλακτισμού.

Καλή συνέχεια και εύχομαι να συνεχίσετε τον θηλασμό τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 12 μηνών…

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *