ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Το νεογνό φαίνεται να μην τρώει καλά

ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Το νεογνό φαίνεται να μην τρώει καλά

Η μπέμπα μου φαίνεται να μην τρώει καλά. Είναι 5 ημερών. Ήρθαμε σπίτι το Σάββατο μετά από καισαρική. Τρώει πολύ λίγο απ’ το στήθος, περίπου 5 λεπτά με ένταση και μετά διώχνει τη θηλή. Κοιμάται αμέσως και δεν ξυπνάει με τίποτα.

Όταν ξυπνάει λίγο, κλαίει απαρηγόρητη αλλά δεν θηλάζει, σαν να μην θέλει τη θηλή ή να είναι πολύ μαλακή για να την πιάσει και να μην μπορεί. Το βράδυ ήταν στο στήθος μου 6 ώρες συνεχόμενα χωρίς να θηλάζει αλλά μόλις την έβγαζα έκλαιγε γοερά. Τι να κάνω;

Αρχοντία, Αθήνα

01/10/2015
Απαντά η Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες ο θηλασμός μπορεί να είναι δύσκολος και αρκετά κουραστικός.
Είναι σημαντικό όμως να είναι αποτελεσματικός.

Θα πρέπει να βοηθήσετε το μωράκι σας να πιάσει σωστά το στήθος και εάν κοιμάται συχνά στο στήθος, να την ξυπνάτε, ακόμη κι αν χρειαστεί να της βγάλετε τα ρουχαλάκια ή να της αλλάξετε πάνα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μαλάξεις στο στήθος σας καθώς θηλάζετε, για να βγαίνει πιο εύκολα το γάλα. Εξίσου σημαντικό είναι να θηλάζετε κατά απαίτηση βρέφους, δηλαδή όσες φορές και για όση ώρα επιθυμεί το μωρό σας.

Αν έχετε αμφιβολίες για το εάν το παιδί σας τρέφεται σωστά, μη βιώνετε όλο το άγχος μόνη σας! Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με τον/την παιδίατρό σας, ο οποίος/η οποία θα εκτιμήσει το παιδί σας με βάση τη διούρηση, τις κενώσεις, το σωματικό βάρος και την κλινική του κατάσταση.

Οι δυσκολίες των πρώτων ημερών μπορούν να ξεπεραστούν, με την κατάλληλη βοήθεια από τους επαγγελματίες υγείας, την υποστήριξη από τους δικούς σας ανθρώπους, αλλά κυρίως με τη δική σας υπομονή και επιμονή.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *