Είναι φυσιολογικό να θηλάζει τόσο λίγο αλλά τόσο συχνά;

Είναι φυσιολογικό να θηλάζει τόσο λίγο αλλά τόσο συχνά;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος
γαλουχίας IBCLC | Σπίτι Θηλασμού

Καλησπέρα σας. Έχω ένα μωράκι 52 ημερών. Θηλάζω ανά μια ώρα, κάποιες φορές και ανα μισή ώρα. Πίνει το πολύ 10 λεπτά και κοιμάται στο στήθος. Μόλις την ακουμπήσω στο κρεβατάκι της ξυπνάει.

Το ίδιο και κατά την διάρκεια της νύχτας. Μπορεί να πιει και πέντε λεπτά,  να κοιμηθεί πάνω μου και μόλις την ακουμπήσω στο κρεβατάκι της κλαίει και βάζει το χεράκι της στο στόμα. 

Είναι φυσιολογικό να τρώει τόσο λίγο αλλά τόσο συχνά;  Μήπως κάτι δεν κάνω σωστά; αυτό θα αλλάξει αργότερα; Η τοποθέτηση του μωρού στη θηλή θεωρώ ότι είναι σωστή. 

Ευαγγελία, Μύκονος, Κυκλάδες

28/04/2015

Καλημέρα σας

Συγχαρητήρια για ότι κάνετε μέχρι τα τώρα με το βρέφος σας.

Αυτό που θα ήθελα καταρχήν να σας συστήσω είναι:

  • Συχνές εναλλαγές στους μαστούς κατά τον θηλασμό
  • Επαφή δέρμα με δέρμα
  • Ηρεμία

Πολλά μωρά μπορούν να θηλάζουν ανά μια και δύο ώρες το 24ωρο και να θεωρείται αυτό απόλυτα φυσιολογικό.

Παρά ταύτα αναγνωρίζω την κούραση και την αγωνία που έχετε, γι’ αυτό σας προτείνω τα προηγούμενα και θα ήθελα από εσάς μια ενημέρωση σε μια βδομάδα. Επίσης το βρέφος σας αναπτύσσετε ικανοποιητικά και αυτό σας δίνει ικανοποίηση.

Περιμένουμε νέα σας

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *