Τα μωρά χρειάζονται τη μητέρα τους διπλά τους!

Τα μωρά χρειάζονται τη μητέρα τους διπλά τους!

Η συνήθεια αποχωρισμού βρέφους και μητέρας κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι περισσότερο πολιτιστικής ιστορίας παρά θεμελιώδους φυσιολογικής ή ψυχολογικής ανάγκης

Τα βρέφη χρειάζονται την συνεχή προσοχή και επαφή με άλλα ανθρώπινα όντα επειδή δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Σε αντίθεση με άλλα θηλαστικά, δεν μπορούν να ζεσταθούν μόνα τους, να κινηθούν ή να ταϊστούν έως σχετικά αργότερα στη ζωή τους.

Του James J. McKenna, Ph.D.

Kαθηγητής Ανθρωπολογίας & Διευθυντής του Κέντρου για μελέτες συμπεριφοράς του ύπνου μητέρας-παιδιού στο Notre Dame University

Μετάφραση: Τριανταφυλλιά Καλλιγά
Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα mitrikosthilasmos.com

Η μεγάλη νευρολογική ανωριμότητα κατά τη γέννα και η αργή ωρίμανσή τους, κάνει τη σχέση βρέφους-μητέρας πολύ σημαντική. Ο εγκέφαλος του βρέφους είναι το 25% του ενήλικου βάρους του κατά τη γέννηση του, ενώ τα περισσότερα θηλαστικά γεννιούνται με το 60-90% του ενήλικου εγκέφαλου τους.

Τα μικρά των περισσότερων θηλαστικών ανεξαρτητοποιούνται από τους γονείς τους τον πρώτο χρόνο της ζωής τους ενώ οι άνθρωποι χρειάζονται 14 με 17 χρόνια για να αναπτυχθούν πλήρως σωματικά, και συνήθως περισσότερο για να ανεξαρτητοποιηθούν εντελώς.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: O κοινός ύπνος με το μωρό


Δημοσίευση: 27/04/2015

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *