Η κατανάλωση ψαριού μειώνει το άγχος της εγκύου

Η κατανάλωση ψαριού μειώνει το άγχος της εγκύου

Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως η κατανάλωση ψαριού μπορεί να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων άγχους στις μέλλουσες μητέρες, ενώ η χαμηλή κατανάλωση ψαριού μπορεί να οδηγήσει σε ψηλά επίπεδα άγχους.


Είναι πολλά αυτά που μπορούν να προκαλέσουν άγχος σε μια μέλλουσα μαμά. Η συνεχής προσπάθεια για μια ισορροπημένη διατροφή, η ανησυχία  εάν όλα θα πάνε καλά στην εγκυμοσύνη και τη γέννα, οι ετοιμασίες για να υποδεχτεί το νεογέννητο μωρό της, οι αλλαγές στη ζωή της με τον ερχομό του παιδιού, είναι μερικές από τις συνηθισμένες σκέψεις που μπορούν να προκαλέσουν άγχος σε μια μέλλουσα μαμά.

Έρευνα που έγινε από το Bristol University στην Αγγλία και το Federal University of Rio de Janeiro στη Βραζιλία έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν συχνά ψάρι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν μειωμένα επίπεδα άγχους. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 9,530 έγκυες γυναίκες οι οποίες απαντούσαν σε ερωτηματολόγια καταγράφοντας αναλυτικά τη διατροφή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γυναίκες που δεν είχαν φάει καθόλου ψάρι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν 53% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλά επίπεδα άγχους, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν ψάρι συχνά. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, οι έγκυες γυναίκες που είχαν χορτοφαγική διατροφή είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλά επίπεδα άγχους σε σχέση με αυτές που κατανάλωναν κρέας και ψάρι.

Δημοσίευση: 01/10/2015
ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *