Έχω ακούσει ότι με την περίοδο κόβεται το γάλα. Ισχύει;

Έχω ακούσει ότι με την περίοδο κόβεται το γάλα. Ισχύει;

Γεια σας. Θηλάζω αποκλειστικά επτά μήνες. Εκτός τις 40 ημέρες, σήμερα μου εμφανίστηκε η πρώτη περίοδος. Δεν είναι ακόμα κανονική όμως. Θέλω να μάθω αν θα μπορώ να συνεχίσω να θηλάζω.

Τα γεύματα του μωρού είναι 6 με 7 την ημέρα. Έχω ακούσει ότι με την περίοδο κόβεται το γάλα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι μπορώ να κάνω για να το συνεχίσω; Πως θα καταλάβω αν μου σταματήσει ξαφνικά;

Αγάπη, Περιστέρι

01/10/2015
Απαντά η η Χρυσή ΚαλοπίσηΜαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγάπη,
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για διακοπή της γαλουχίας.

Υπάρχει περίπτωση να διαπιστώσεις μια πρόσκαιρη μείωση της παραγωγής σου την πρώτη μέρα της περιόδου, την οποία μπορεί να παρατηρείς σε κάθε κύκλο. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι για τη μείωση αυτή, καθώς θα αποκαθίσταται μόνη της.

Θυμήσου πως πλέον είσαι γόνιμη οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς προφύλαξη στις επαφές σου αν δε θες να συλλάβεις σύντομα!

Καλούς θηλασμούς!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *