Απ’ όταν έπιασε το μπιμπερό δυσανασχετεί στο στήθος. Τι να κάνω;

Απ’ όταν έπιασε το μπιμπερό δυσανασχετεί στο στήθος. Τι να κάνω;

Καλημέρα! Γέννησα με καισαρική τομή ύστερα από πολλές ώρες προσπάθειας για φυσιολογικό τοκετό (μου έσπασαν τα νερά 18 ημέρες νωρίτερα από την Π.Η.Τ.).

Η πρώτη απογοήτευση ήταν ότι δεν κατάφερα να γεννήσω φυσιολογικά, αποδέχτηκα όμως ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή για να γεννηθεί το μωρό με ασφάλεια.

Στη συνέχεια ξεκίνησα να θηλάζω αποκλειστικά και την 4η μέρα το μωρό σήκωσε ίκτερο. Επίσης, δεν είχαμε βρεγμένες πάνες, με αποτέλεσμα οι παιδίατροι να μου λένε ότι το παιδί είναι υποσιτισμένο και ίσως χρειαστεί να του δώσω συμπλήρωμα. Την 5η ημέρα ο ίκτερος ξεπέρασε τα όρια και το μωρό μας μπήκε στη φωτοθεραπεία για 18 ώρες.

Το θέμα μου είναι ότι ενώ το μωρό στην αρχή θήλαζε κανονικά, απ’ όταν έπιασε το μπιμπερό δυσανασχετεί όταν τη βάζω στο στήθος και τώρα που είναι 9 ημερών δεν το πιάνει σχεδόν καθόλου. Τσαντίζεται και κλαίει.

Ωστόσο κάνω αντλήσεις με το θήλαστρο και ενώ πριν 3 ημέρες αντλούσα κατά μέσο όρο 80-100ml το μισάωρο, τις τελευταίες 2 μέρες αντλώ 50-60ml.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Θέλω να κόψω εντελώς το μπουκάλι, αλλά το θέμα του ίκτερου δε μου επέτρεψε να πειραματιστώ όσο ήθελα και τώρα αισθάνομαι τρομερή απογοήτευση που δεν καταφέρνω να θηλάζει. Επίσης νιώθω φοβερό άγχος μη μου κοπεί το γάλα με αυτή τη μείωση που βλέπω στην παραγωγή μου.

Ιφιγένεια, Χανιά

18/09/2015
Απαντά η Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Το παιδάκι σας αναπτύσσεται πολύ καλά και μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή εφόσον επιμείνουμε στην παραμονή του παιδιού στο μαστό.

Θα σας βοηθούσε το “Σύστημα Χορήγησης Συμπληρώματος κατά το θηλασμό” Ακριβείς οδηγίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.breastfeedinginc.ca

Η ενεργοποίηση του μαστού κατά το θηλασμό ευοδώνει την παραγωγή γάλακτος.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *